Μενού
μπύρες
Pexels
  • Α-
  • Α+

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία θα συμμετάσχει το Κόμμα της Μπύρας, παρότι «ακόμη απέχει αρκετά από τον στόχο χρηματοδότησής του», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα (30/04) ο αρχηγός του.

Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε περισσότερο ως αστείο το 2015 από τον γιατρό και μουσικό της ροκ Ντόμινικ Βλάζνι.

Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, τη δεδομένη χρονική στιγμή συνιστά απειλή για άλλα κόμματα, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στερεί ψήφους κυρίως σε αριστερές δυνάμεις της χώρας.

«Ναι, το Κόμμα της Μπύρας θα είναι υποψήφιο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η υποστήριξη που έχουμε δεχτεί είναι σαρωτική. Αυτό μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο 37χρονος Βλάζνι.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο ίδιος είχε πει ότι το κόμμα θα έδινε το παρών στις εκλογές αν θα συγκέντρωνε τα απαραίτητα κονδύλια, κάτι που σκόπευε να κάνει με την αύξηση των μελών του 20.000 από περίπου 1.300 που ήταν στα τέλη του 2023.

Κόμμα της Μπύρας: Οι στόχοι

Σήμερα παραδέχτηκε ότι απέχει ακόμη πολύ από αυτό τον στόχο ενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο.

«Έχουμε εκπληρώσει πάνω από το μισό του στόχου χρηματοδότησης. Το ποτήρι μας είναι, να το πω έτσι, μισογεμάτο και διαρκώς γεμίζει κι άλλο», είπε ο Βλάζνι.

Το κόμμα είχε συμμετάσχει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2019 και είχε εξασφαλίσει μόλις 0,1% των ψήφων, αλλά ο Βλάζνι κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2022 με 8,3%.

Κόμμα της Μπύρας: Τι δείχνουν τα γκάλοπ

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ποσοστό της δημοτικότητάς του μεταξύ 5% και 7%. Για να εισέλθει ένα κόμμα στο κοινοβούλιο της Αυστρίας χρειάζεται 4%.

Το κόμμα έχει στο παρελθόν πραγματοποιήσει εκστρατεία για σημαντικά ζητήματα, όπως επίσης και για άλλα λιγότερο, σοβαρά, που ποικίλλουν από τη βελτίωση του δημοσίου συστήματος υγείας μέχρι την εγκατάσταση συντριβανιών μπύρας στη Βιέννη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA