Μενού
TikTok
TikTok | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν απέκλεισε την πιθανότητα αποκλεισμού του TikTok εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η δημοφιλής πλατφόρμα είναι αντιμέτωπη με ανάλογη πραγματικότητα στις ΗΠΑ. 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Μάαστριχτ, στην οποία συμμετείχαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, άφησε να εννοηθεί ότι η απαγόρευση του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιλογή. 

«Δεν αποκλείεται» ξεκαθάρισε και θύμισε πως η Κομισιόν ήταν η πρώτη που απαγόρευσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τα εταιρικά τηλέφωνα.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο που ενέχει το TikTok» επεσήμανε. 

Την περασμένη εβδομάδα, η διαχειρίστρια εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία που επιβράβευε τους χρήστες για την αλληλεπίδραση με την εφαρμογή TikTok Lite, μετά από την εξαγγελία σχετικής ευρωπαϊκής έρευνας.

Η TikTok αντιμετωπίζει ξεχωριστή έρευνα και για υποτιθέμενες παραλείψεις στην προστασία των ανηλίκων χρηστών του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να αποφασιστεί και απαγόρευση, αλλά ως έσχατο μέτρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA