Μενού
Powerball
Λοταρία στις ΗΠΑ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Τσενγκ «Τσάρλι» Σέφαν, μετανάστης από το Λάος, κάτοικος του Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και καρκινοπαθής, είναι ο μεγάλος υπερτυχερός της αμερικάνικης λοταρίας Powerball, καθώς έγινε κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος.

Ο μετανάστης από το Λάος, σύμφωνα με το Forbes, παρέλαβε το μεγάλο βραβείο χθες, Δευτέρα και δήλωσε πως ο ίδιος και η γυναίκα του θα κρατήσουν τα μισά κέρδη, ενώ τα άλλα μισά θα τα δώσει σε μία κοινή τους φίλη.

Πρόσθεσε πως μαζί με τη φίλη τους συγκέντρωσαν τα χρήματα, για να πάρουν τους τυχερούς λαχνούς.

Όπως έγινε γνωστό, οι μεγάλοι νικητές, αντί να λάβουν το τζακ ποτ των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατανεμημένο σε 30 ετήσιες πληρωμές, επέλεξαν να πάρουν το εφάπαξ χρηματικό έπαθλο των 608 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σέφαν πήρε στο σπίτι του το βραβείο ύψους 422,3 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αφαίρεση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών φόρων.

Ο μεγάλος νικητής συμπλήρωσε, επίσης, ότι θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη για να φροντίσει την οικογένειά του και την υγεία του, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να βρει «έναν καλό γιατρό για την περίπτωσή του».

Ο 46χρονος είναι καρκινοπαθής τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τον Σέφαν να υπογραμμίζει πως αγόρασε περισσότερα από 20 λαχεία για την κλήρωση και μάλιστα αστειεύτηκε με τη φίλη του ότι θα γίνει δισεκατομμυριούχος πριν από την κλήρωση.

Αφού έμαθε ότι είχαν κερδίσει, τηλεφώνησε στην Τσάο, ενώ εκείνη πήγαινε στη δουλειά της και της είπε «δεν χρειάζεται να πηγαίνεις πια».

Ο Σέφαν γεννήθηκε στο Λάος και μετανάστευσε αρχικά στην Ταϊλάνδη το 1987 και στη συνέχεια στις ΗΠΑ το 1994. Είπε επίσης ότι, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στο Λάος, αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος εθνοτικής ομάδας από τη Νοτιοανατολική Ασία που συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Οι Iu Mien αναγκάστηκαν να διαφύγουν στην Ταϊλάνδη μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA