Μενού
Αποικία εντόμων
Αποικία εντόμων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όταν η τρίχρονη Saylor Class άρχισε να παραπονιέται για τέρατα στην κρεβατοκάμαρά της, οι γονείς της θεώρησαν ότι ήταν απλώς αποκύημα της υπερδραστήριας φαντασίας ενός παιδιού.

Αλλά έμειναν άναυδοι όταν ένας μελισσοκόμος ανακάλυψε δεκάδες χιλιάδες μέλισσες που κρύβονταν μέσα στο δωμάτιο του κοριτσιού επί μήνες, και ως εκ θαύματος δεν της είχαν επιτεθεί, όπως γράφει το BBC.

Η Saylor μιλούσε στους γονείς της για «τέρατα στον τοίχο» του δωματίου της στην αγροικία τους στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, αλλά εκείνοι δεν έδιναν σημασία.

Η αποικία των «τεράτων»

Οι γονείς το κοριτσιού είχαν πρόσφατα δει με την κόρη του την ταινία της Pixar, Μπαμπούλας Α.Ε., στην οποία τέρατα μπαίνουν κρυφά στα δωμάτια παιδιών. Έτσι, όταν η κόρη τους άρχισε να παραπονιέται για τέρατα στο δωμάτιό της, πίστευαν ότι το φιλμ της είχε δημιουργήσει υπερβολικά «ζωντανές» νοερές εικόνες.

«Της δώσαμε ένα μπουκάλι νερό και της είπαμε ότι ήταν σπρέι που διώχνει τα τέρατα για να μην φοβάται», δήλωσε η μητέρα, Ashley Class.

Αλλά τους επόμενους μήνες, η Saylor έγινε πιο επίμονη ότι υπήρχε κάτι στην ντουλάπα της. Άρχισε να ακούγεται λογικό, όταν η κα Class παρατήρησε μέλισσες να μαζεύονται έξω από τη σοφίτα και την καμινάδα του σπιτιού τους.

Οι γονείς κάλεσαν έναν εξολοθρευτή, που ανακάλυψε πως το «τέρας» της μικρής ήταν μία κυψέλη μελισσών, σφηνωμένη μεταξύ των σανίδων του ταβανιού και της σοφίτας.

Καθώς οι μέλισσες είναι προστατευόμενο είδος στις ΗΠΑ, δεν γινόταν να καταστρέψουν την αποικία, και έτσι κάλεσαν έναν μελισσοκόμο για να την απομακρύνει με ασφάλεια. Ο ειδικός είπε πως δεν είχε δει ποτέ κυψέλη σε τόσο απόμερο σημείο.

Τελικά διέσωσε περίπου 65.000 μέλισσες από την τεράστια κυψέλη που ζύγιζε 45 κιλά. 

@classashley

Replying to @Brooke Day 1 Bee Removal with a Beekeeper #bees #savethebees #earthday #nightmarefuel

♬ A Gentle Sunlight - James Quinn

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA