Μενού
Boeing 767
Αεροσκάφος τύπου Boeing πάνω από τη Λισαβόνα | AP Photos / Armando Franca
  • Α-
  • Α+

Πέθανε ξαφνικά τη Μεγάλη Τρίτη (30/4) από μία σοβαρή λοίμωξη ο Τζόσουα Ντιν, ο οποίος υπήρξε, σύμφωνα με τους Times, πληροφοριοδότης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροσκάφη, τύπου Boeing.

Ο Τζόσουα Ντιν, συγκεκριμένα, ήταν πρώην ελεγκτής ποιότητας στον προμηθευτή της Boeing, τη Spirit AeroSystems και είχε εκφράσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και τις φερόμενες παραβάσεις του κατασκευαστή.

Ο Ντιν είναι ο δεύτερος πληροφοριοδότης, που συνδέεται με την Boeing, και πεθαίνει ξαφνικά τους τελευταίους δύο μήνες, την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται υπό αυξημένο έλεγχο για τα περιστατικά με τις αποκολλήσεις ροδών και παραθύρων.

Ποιος ήταν ο πληροφοριοδότης της Boeing που πέθανε 

Ο Ντιν, ο οποίος ήταν 45 ετών και ζούσε στη Γουιτσίτα του Καν, ήταν καλά στην υγεία του πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Τότε, σύμφωνα με τους Seattle Times, που κατέγραψαν πρώτοι τον θάνατό του, μετέβη στο νοσοκομείο με την υγεία του να εμφανίζει επιδείνωση μέχρι την προηγούμενη Τρίτη όποτε απεβίωσε από τη λοίμωξη.

Σύμφωνα με μια σειρά αναρτήσεων της οικογένειας του πληροφοριοδότη της Boeing στα social media, στις 21 Απριλίου, ο Ντιν ήταν σε «κρίσιμη κατάσταση». Βρέθηκε θετικός στη γρίπη Β και στον MRSA, μια δύσκολα θεραπεύσιμη βακτηριακή λοίμωξη, και εμφάνισε πνευμονία.

Διασωληνώθηκε και τέθηκε σε αιμοκάθαρση, ενώ μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε άλλο νοσοκομείο για να τεθεί σε μηχάνημα υποστήριξης. Αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε υποστεί επίσης εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι γιατροί εξέταζαν το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού των χεριών και των ποδιών του, τα οποία είχαν «μαυρίσει» από την έλλειψη οξυγόνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA