Μενού
piravlos
Πύραυλος μακρού βεληνεκούς κατά την εκτόξευσή του. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μόσχα σήμερα (30/04) τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ρωσίας κατέρριψαν έξι αμερικανικούς πυραύλους ATACMS (Army Tactical Missile Systems) που εκτόξευσε η Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες.

Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον παρέδωσε μυστικά στο Κίεβο τους πυραύλους μακρού βεληνεκούς ως μέρος του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

Η αποστολή των πυραύλων ATACMS αποτελούσε θέμα συζητήσεων στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης επί μήνες. Πύραυλοι ATACMS μέσου βεληνεκούς είχαν παραδοθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ρωσία: Οι ανακοινώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε πού καταρρίφθηκαν οι πύραυλοι.

«Δέκα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έξι τακτικοί πύραυλοι ATACMS που κατασκευάσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο κατευθυνόμενα αεροσκάφη βόμβες Hammer που κατασκευάσθηκαν από την Γαλλία, καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε πως πύραυλοι μακρού βεληνεκούς ATACMS καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA