Μενού
Συγκρούσεις στο UCLA
Διαδηλώτρια με παλαιστινιακή μαντήλα αντιμέτωπη με αστυνομικό στο UCLA | AP Photos / Ethan Swope
  • Α-
  • Α+

Τα οδοφράγματα, που είχαν στήσει οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) ξεκίνησαν να απομακρύνουν από το πρωί της Πέμπτης (σ.σ. τοπική ώρα) οι αστυνομικές δυνάμεις, σημαίνοντας την έναρξη των επιχειρήσεων στα φοιτητικά καμπ των ΗΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες από το CNN για την επέμβαση της Αστυνομίας στο UCLA, κάνουν λόγο πως έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, το BBC, επικαλούμενο διαδηλωτή του πανεπιστημίου, τονίζει πως οι αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, φέρεται να χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες για να απομακρύνουν τον κόσμο.

UCLA: Τι αναφέρει το BBC για την επέμβαση της αστυνομίας

«Οι διαδηλωτές μας είπαν ότι η αστυνομία τους πυροβόλησε με σφαίρες από καουτσούκ.

Έχουμε δει αρκετές εικόνες από το έδαφος με αστυνομικούς να φέρουν όπλα που θεωρούνται "λιγότερο από θανατηφόρα".

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έχει ακόμη δώσει στη δημοσιότητα κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με την επιχείρησή της στο UCLA σήμερα το πρωί, συμπεριλαμβανομένου του αν έχουν γίνει συλλήψεις» σημειώνει μεταξύ άλλων το BBC, στη «ζωντανή» του κάλυψη, για τα γεγονότα εντός του χώρου.

UCLA: Δεκάδες οι προσαγωγές από την αστυνομία

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, υπογραμμίζουν πως από το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του UCLA έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές ατόμων και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στη Γάζα.

«Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ενισχύσουν το οδόφραγμα, ενώ οι αστυνομικοί με προστατευτικό εξοπλισμό το έσπαγαν. Οι αστυνομικοί μεταφέρουν τους συλληφθέντες διαδηλωτές σε λεωφορεία που η αστυνομία έχει παρατάξει σε ένα πάρκινγκ περίπου ένα μίλι από την πανεπιστημιούπολη» αναφέρει, επίσης, το αμερικάνικο δίκτυο για το τι γίνεται εντός του πανεπιστημίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA