Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Εκτενές αφιέρωμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει το περιοδικό Time αναφέροντας πως πρόθεσή του είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως το comeback story της δεκαετίας. 

Το κείμενο του περιοδικού ξεκινάει με μία εξομολόγηση από τον πρωθυπουργό. «Μερικές φορές βλέπω τα πλάνα από τις ομιλίες μου και πάντα φαίνομαι πολύ ψηλότερος από όλους τους άλλους γύρω μου. Για να ξέρετε, υπάρχει μια μικρή πλατφόρμα στην οποία ανεβαίνω και την οποία δεν μπορείτε να δείτε στα βίντεο».

Μιλά για το TikTok και πόσο του αρέσει η νέα αυτή εμπειρία, με το Time να σχολιάζει πως «είχε περάσει τα τελευταία 20 χρόνια στην πολιτική προσπαθώντας να καλύψει το χάσμα μεταξύ αυτού που οι άνθρωποι πίστευαν γι' αυτόν - ότι είναι κάποιος "γραβατωμένος" και "πρέπων" - και της πιο ανάλαφρης πλευράς του». 

Μιλώντας στον δημοσιογράφο από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρεται στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, που έκανε τη χώρα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική που προχωρά σε αυτό το βήμα, και λέει πως «για λόγους αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνω το σωστό». 

«Ο νόμος αφήνει, σε πολλούς, την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι ένα διαφορετικό είδος συντηρητικού ηγέτη. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός.(...) Σε μια εποχή που οι εν ενεργεία βουλευτές σφυροκοπούνται σε όλο τον κόσμο, ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κέρδισε την επανεκλογή του με μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από ό,τι την πρώτη φορά» σχολιάζει το μέσο. 

Εν συνεχεία, αναφέρεται στα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για μία σειρά πρόσφατων τραγωδιών και σημειώνει πως «κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή» γράφει και παραθέτει την παραδοχή του πρωθυπουργού πως «πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά».

Αφού γίνεται αναφορά στην οικογένειά του και στους σημαντικούς προγόνους του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «πρέπει να δουλέψω διπλά για να πείσω τους ανθρώπους ότι δεν βρίσκομαι εδώ λόγω του ονόματός μου».

«Μετά την παγκόσμια ύφεση του 2007-2009, ένα έθνος που είχε μπουχτίσει με το χρέος είδε τους κύριους πιστωτές του -την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- να προωθούν μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά ένα εντυπωσιακό 25%. Τα εισοδήματα και οι συντάξεις επλήγησαν περισσότερο, με την ανεργία να σκαρφαλώνει πάνω από το 25% και να φτάνει σχεδόν το 60% μεταξύ των νέων. Καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει βιώσει παρόμοια οικονομική καταστροφή στη σύγχρονη εποχή» υπενθυμίζει το Μέσο, και στη συνέχεια αναφέρεται στις νίκες του πρωθυπουργού στον τομέα της οικονομίας.

«Η αύξηση του ΑΕΠ είναι πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η ανεργία πλησιάζει και πάλι μονοψήφιο ποσοστό. Η χώρα έχει ανακτήσει την επενδυτική της βαθμίδα. Και το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα ύψη. Ο Μητσοτάκης έχει επίσης φέρει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μετά το Μαξίμου, μεταβαίνουν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, όπου τους κάνουν δεκτούς διαμαρτυρόμενοι που ζητούν περισσότερα χρήματα για την υγεία. «Κοιτάξτε, κληρονομήσαμε ένα βαθιά, βαθιά προβληματικό εθνικό σύστημα υγείας που είχε 10 χρόνια υποχρηματοδότησης και περικοπών», λέει ο κ. Μητσοτάκης. «Τα νοσοκομεία είναι το πιο δύσκολο ... Αλλά σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί σε σχέση με αυτό που ήταν ίσως πριν από τρία, τέσσερα χρόνια».

Περνώνοντας στο θέμα των Τεμπών ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «έναν συνδυασμό ανθρώπινων λαθών. Φρικτά ανθρώπινα λάθη. Και ίσως και συστημικών αστοχιών».

«Ανέλαβα την ευθύνη. Έκανα αλλαγές. Άλλαξα τον νόμο. Πρόσθεσα πρόσθετα φίλτρα όσον αφορά τις νόμιμες παρακολουθήσεις» λέει σε άλλο σημείο, αφού η συζήτηση έχει περάσει στο θέμα των υποκλοπών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA