Μενού
olympiakos
Ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από την Μπάρτσα | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία απόφαση των διαιτητών στα 0,5΄΄ για τη λήξη της παράτασης (71-71κ.α.), όταν χρέωσαν ένα... αμφιλεγόμενο φάουλ στον Πετρούσεβ σε προσπάθεια του Πάρκερ από τα 6,75, έκρινε το Game 3 του ΣΕΦ με την Μπαρτσελόνα, η οποία ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας, γράφοντας το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 80-82 από τους Καταλανούς και πλέον τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5) ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμη μία ευκαιρία και πάλι στο ΣΕΦ για να ισοφαρίσει και να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς, πίσω στη Βαρκελώνη.

Ένας αγώνας... θρίλερ, με δύο πανάξιους και ισοδύναμους αντίπαλους, κρίθηκε υπέρ των Καταλανών στο έξτρα πεντάλεπτο κι ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη στην κανονική διάρκεια, αφού είχε προηγηθεί με 69-63, αλλά δέχτηκε άμεσα δύο σερί τρίποντα από τον Άλεξ Αμπρίνες (71-71). Ουίλιαμς-Γκος και Ουόκαπ αστόχησαν σε τρίποντα για να πάει το ματς στην παράταση και στο τέλος αυτής, ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο στα 9΄΄ και ο ίδιος έκανε φάουλ στον Σατοράνσκι στα 3΄΄ για ν’ ακολουθήσει το χειρότερο και καταδικαστικό -όπως αποδείχτηκε- φινάλε, για την ομάδα του Πειραιά. 

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει νίκη πάση θυσία τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 19:45) στον 4ο αγώνα της σειράς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να ξαναταξιδέψει στη Βαρκελώνη. 

Ο Φιλίπ Πετρούσεβ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ... έγινε εν τέλει ο... μοιραίος λόγω του φάουλ στον Τζαμπάρι Πάρκερ στο τέλος. Ο Μόουζες Ράιτ τον ακολούθησε σε απόδοση, με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Ουόκαπ είχε 10 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ στο μηδέν, με 0/5 τρίποντα έμεινε ο Κέινααν. Δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τρίτο διαδοχικό ματς, Κώστας Παπανικολάου.
Η μαχητική Μπαρτσελόνα πήρε 16 πόντους από τον Τσέχο σέντερ Γιαν Βέσελι, ο παίκτης που έκρινε τον νικητή, Τζαμπάρι Πάρκερ είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από 13 πόντους πρόσθεσαν για τους Καταλανούς οι Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Τόμας Σατοράνσκι.

Στο ΣΕΦ, ήταν απόψε και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 37-32, 51-57, 71-71κ.α., 80-82παρ.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 10 (2), Ουίλιαμς-Γκος 9, Ράιτ 16, Κέινααν, Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 8, Πίτερς 8 (2), Πετρούσεβ 18 (1), Σίκμα, ΜακΚίσικ 8 (1)

Μπαρτσελόνα (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Βέσελι 16, Μπριθουέλα 2, Ρούμπιο, Κάλινιτς 5 (1), Σατοράνσκι 13 (3), Ερνανγκόμεθ 13, Λαπροβίτολα 12 (2), Αμπρίνες 6 (2), Πάρκερ 13 (3), Γιοκουμπάιτις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA