Μενού
surg
Unsplash
  • Α-
  • Α+

Μοιάζει με όνειρο και εφιάλτη ταυτόχρονα. Ένας άντρας που αποκτά με τη βοήθεια της ιατρικής, το γεννητικό όργανο που πάντα ήθελε, ξαφνικά, να διαπιστώνει πως πρέπει να επιστρέψει στην προτέρα, τραυματική κατάσταση που βίωνε.

Θα εξηγήσουμε πώς η πρώτη μεταμόσχευση πέους στα ιατρικά χρονικά, απέτυχε.

Πριν από 19 χρόνια, ομάδα χειρούργων στην Κίνα, ανακοίνωσε πως κλήθηκε να «διορθώσει» το μόσχευμα γεννητικού οργάνου που είχε προσθέσει στο σώμα άντρα, ύστερα από «ψυχολογικά προβλήματα» που αναφέρθηκαν και από τον ίδιο, αλλά και απο τη σύντροφο του.

Το πώς ο 44χρονος άντρας που υποβλήθηκε στην επέμβαση μεταμόσχευσης πέους, είχε χάσει το μόριο του, παρέμεινε μυστήριο. Ο ίδιος είχε περιγράψει πως η απώλεια αυτή είχε προκύψει λόγω κάποιου «τραυματικού γεγονότος». Η διόρθωση όμως, μετά την επέμβαση πρόσθεσης πέους, γιατί έγινε;

Η επέμβαση

Ο χειρούργος Χου Βέιλε, με έδρα το νοσοκομείο της Γκουάνγκζου, είχε δεχτεί να οργανώσει μαζί με την ομάδα του, την προσθετική επέμβαση πέους για τον 44χρονο άντρα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και προσεκτικής επιλογής ασθενή, με την πλήρη συγκατάθεση του ίδιου και της οικογένειας του.

Η επέμβαση διήρκεσε 15 ώρες, και σύμφωνα με τις σημειώσεις του Χου, παρουσίαζε ομοιότητες με επεμβάσεις μεταμόσχευσης άλλων μελών, όπως χεριών και κάτω άκρων.

Τι πήγε στραβά;

Το πέος προερχόταν από το σώμα νεκρού 22χρονου άντρα, που είχε γίνει δωρεά στο νοσοκομείο, κατόπιν συμφωνίας με τους γονείς του. Η επέμβαση είχε πετύχει, και ο ασθενής, μια εβδομάδα αργότερα, είχε ουρήσει για πρώτη φορά με επιτυχία. Όπως όμως αναφέρει ο καθηγητής ουρολογίας Γιοραμ Βαρντί στο NBC, το ψυχολογικό σκέλος αυτής της επέμβασης δεν αξιολογήθηκε σωστά.

Συγκεκριμένα, 14 μέρες μετά την επέμβαση, ο λήπτης του μορίου και η γυναίκα του, ζήτησαν την αντιστροφή της επέμβασης, την αφαίρεσή του, δηλαδή. Το πρόβλημα που αναφέρθηκε ήταν «η ψυχολογική αντίδραση της συντρόφου αλλά και το φουσκωμένο σχήμα του μεταμοσχευμένου πέους».

Ο Βαρντί εξηγεί πως αυτού του είδους οι μεταμοσχεύσεις απαιτούν εκτεταμένη παρακολούθηση του λήπτη από ψυχίατρο, καθώς είναι πάρα πολύ πιθανό να παρουσιάσει συμπεριφορές όπως αντίδραση και θυμό, προς το νέο μόσχευμα που βρίσκεται στο σώμα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA