Μενού
Kiriakos Mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δροσιά | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • Α-
  • Α+

Η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού ενόψει και του Πάσχα. Γι’ αυτό και σήμερα θα επισκεφτεί τη Βαρβάκειο αγορά, προκειμένου να μιλήσει δια ζώσης με καταναλωτές και εμπόρους και να εκπέμψει εκ νέου το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων του πληθωρισμού ιδίως στα τρόφιμα για τα ελληνικά νοικοκυριά και θα παραμείνει στο πλευρό τους για όσο διάστημα πιέζονται με στοχευμένα μέτρα και με παρεμβάσεις μόνιμης ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χθες στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή πριν τη μικρή ανάπαυλα για το Πάσχα. Ο ίδιος μίλησε για «επίμονη ακρίβεια» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υψώνει απέναντί της αναχώματα. «Και ξέρω πολύ καλά ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νοικοκυριά. Ξέρω πολύ καλά ότι θα χρειαστεί επίμονη προσπάθεια, η οποία θα διαρκεί όσο χρειαστεί για να μπορούμε να στηρίξουμε το εισόδημα, ειδικά των ασθενέστερων συμπολιτών μας, σε έναν δρόμο ο οποίος είναι δύσκολος, θα μας φέρει όμως σύντομα στο ξέφωτο», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, πως όταν η ακρίβεια υποχωρήσει οι αυξήσεις μισθών που ψήφισε η κυβέρνηση θα παραμείνουν «και το 2027 θα είμαστε εδώ και θα έχουμε υλοποιήσει τη δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ».

Στην τελική ευθεία πριν τις ευρωκάλπες

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός προετοιμάζει όλο τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας για την τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα μετά το Πάσχα. Χθες ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους γαλάζιους βουλευτές συζητώντας με την ομάδα όσων εκλέγονται στην Αττική.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οι συναντήσεις με μικρότερες ομάδες έδωσε την ευκαιρία για έναν πιο αναλυτικό διάλογο ως προς την αίσθηση που εισπράττουν οι βουλευτές στις περιφέρειές τους και στις δράσεις που απαιτεί η κάθε περιοχή ανάλογα με την ιδιαιτερότητά της, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να χαρακτήρισε «εύλογο πήχη» το 33% για τη ΝΔ, πήχη που είχε θέσει σε πρόσφατη  συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ με βάση το 33,12% που είχε συγκεντρώσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019. Άπαντες συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της υψηλής αποχής, εξ ού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα γαλάζια στελέχη να μεταδώσουν με ένταση τα διλήμματα των ευρωεκλογών, αναδεικνύοντας παράλληλα τα απτά αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου αλλά και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα.

Σύσταση του Πρωθυπουργού προς τους βουλευτές ήταν να κινητοποιήσουν τη βάση του κόμματος με διαρκείς περιοδείες και συγκεντρώσεις κατά τα πρότυπα των εθνικών εκλογών.

Τα διλήμματα που θέτει ο Μητσοτάκης

Το διακύβευμα, τα διλήμματα, τη ρητορική και τη στρατηγική της ΝΔ εξάλλου τη χάραξε ο ίδιος ήδη από χθες στη Βουλή.  «Για εμάς το πρώτο ζητούμενο παραμένει η σταθερότητα και η συνέχεια αυτής της πορείας ανάπτυξης, που έχει ήδη αποδώσει χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη «απολίτικο λαϊκισμό» και «ακοστολόγητες υποσχέσεις» που οδηγούν τη χώρα σε νέα χρεοκοπία και στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ «αγκύλωση» και «οπισθοδρόμηση».

«Θέλουμε να εξακολουθούμε σε αυτή την πορεία -παρά τις δυσκολίες- εθνικής σιγουριάς, οικονομικής ανακούφισης ή να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα, με αψήφιστες αποφάσεις και με νέα πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που κατηγορούν τον τόπο και την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία; Και, τελικά, θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε σε αυτή την ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή που θα ψηφίσουμε σε λίγο;», ήταν τα διλήμματα που έθεσε ο Πρωθυπουργός με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Και γύρισε την πλάτη στην τοξικότητα, τονίζοντας πως «η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να γίνει ξεδιάντροπη συνωμοσία και η κομματική αντιπαλότητα δεν επιτρέπεται να γίνει “νάρκη” στην κοινωνική ομαλότητα».

Γνωρίζοντας, δε, την πίεση που δέχεται η ΝΔ από κόμματα στα δεξιά της, φρόντισε να αποδομήσει τον πατριωτισμό και την πίστη που επικαλούνται, υπογραμμίζοντας πως «δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού, δεν χρειαζόμαστε ιδιοκτήτες της πίστης μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA