Μενού
tsipras - polakis
Aλέξης Τσίπρας - Παύλος Πολάκης | Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μετά από μια μακρά περίοδο «πολιτικής αφωνίας» κι απόσυρσης από την... πρώτη γραμμή, η οποία άρχισε το περασμένο καλοκαίρι μετά την δήλωση παραίτησής του, ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζεται... λαλίστατος

Μπορεί σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού (και απογαλακτισμού;) να μην έδωσε το παρών στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μερίμνησε μέσω της δήλωσής του στα social media να βάλει... μπουρλότο σε αυτό. 

Αμφισβήτησε ευθέως την κυριαρχία Κασσελάκη, «ευλόγησε» την Όλγα Γεροβασίλη να... βγει μπροστά και τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους. 

Όμως η επιστροφή Τσίπρα έχει και συνέχεια. Μπορεί μάταια να τον περίμεναν στο συνέδριο οι σύντροφοί του, αλλά στο συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Καθημερινή» για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, φρόντισε να είναι... Άγγλος στο ραντεβού του. 

Μάλιστα όχι για μια συζήτηση - πουμαρό (που λέει κι ο Κασέλ), αλλά μάλλον φάνηκε πως έφτασε η ώρα της αυτοκριτικής. Ή για την ακρίβεια ενός κομματιού. Ο πρώην Πρωθυπουργός έβαλε στο κάδρο την υπόθεση Novartis, αλλά και αυτή με τις τηλεοπτικές άδειες κάνοντας λόγο για αστοχίες σε χειρισμούς κι αποφάσεις που είχαν και πολιτικό κόστος. 

Η ώρα του «ταμείου»

Και φτάνει πλέον η ώρα του... ταμείου. Ποιος είναι το εμβληματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση της Novartis, αυτός που έδινε τις μάχες στη Βουλή; Ο Παύλος Πολάκης. Ποιος είναι το πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου; Ο Νίκος Παππάς. Αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και κυρίαρχα πρόσωπα στην κυβέρνηση της «Πρώτη φορά Αριστερά». 

Δεν είχε πρόβλημα όμως αμφότερους να τους βγάλει... στη σέντρα. Tυχαίο; Δεν νομίζω, που έλεγε και η παλιά πετυχημένη διαφήμιση. Δύο πράγματα είναι δεδομένα. 

Το ένα πως ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά τον τρόπο και την «πύλη» της επιστροφής του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και το δεύτερο είναι πως όλο αυτό θέλει να το κάνει... απαλλαγμένος από πρόσωπα με τα οποία ταυτίστηκε στο παρελθόν και που που πιθανότατα να τα θεωρεί σήμερα βαρίδια. 

Ποιος ξεχνάει άλλωστε ένα βασικό προεκλογικό αφήγημα τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ πως «ο Πολάκης είναι η φωνή του Τσίπρα και μεταφέρει όλα όσα δεν μπορεί να πει ο ίδιος»; 

Έχοντας ήδη από καιρό... κόψει γέφυρες με εκείνο το κομμάτι που σήμερα βρίσκεται στη Νέα Αριστερά (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης κλπ, έχοντας ήδη «τελειώσει» με τον Στέφανο Κασσελάκη με την δήλωσή του πριν το συνέδριο, ο Τσίπρας ολοκληρώνει το ξεκαθάρισμα με δύο ακόμη «λαμπερά» πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Απαλλαγμένος από όλους τους παραπάνω μάλλον έχει την αίσθηση πως το δεύτερο πέρασμά του στην κοινωνία θα είναι πιο εύκολο και σε πιο... κεντρώες δεξαμενές, εκεί όπου παίζεται όλο το παιχνίδι. Προσεχώς η συνέχεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA