Μενού
kasselakis-polakis
Στέφανος Κασσελάκης - Παύλος Πολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τρεις ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που... έσπασαν την κομματική πειθαρχία στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κι αν για τον Όθωνα Ηλιόπουλο και την Νίνα Κασσιμάτη δεν ακούσαμε και πολλά, δεν συνέβη το ίδιο με τον Παύλο Πολάκη

Βλέπετε η «ισχυρή προσωπικότητα» του πολιτικού από τα Σφακιά, σε συνδυασμό με τις... ταραγμένες σχέσεις που έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν ικανές από μόνες τους να δημιουργήσουν θέμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία από τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις δεν έφτασε ως την διαγραφή, αφού άλλωστε μετά το πρόσφατο συνέδριο – παρώδια δεν ήθελε να βάλει κι άλλες σκοτούρες πάνω από το κεφάλι του. 

Έτσι όσον αφορά τις... ποινές που είχε προαναγγείλει φρόντισε να τις επιβάλλει θεσμικά και όπως φάνηκε από τον σχηματισμό της «σκιώδους κυβέρνησης» όχι και σε όλους. Το «μεγάλο μπαμ» έγινε όπως αναμενόταν στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη αφού πλέον έπαψε να έχει το... γενικό πρόσταγμα όσον αφορά τους τομεάρχες.

 Αρκείται πλέον στο... χαρτοφυλάκιο της Διαφάνειας, κάτι που ξεκάθαρα σημαίνει «ψαλίδισμα» κι όσο αφορά την δυναμική του εντός ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα για τον Βουλευτή από τα Χανιά, μιας και οι συνεργάτες του Κασσελάκη είχαν εισηγηθεί ακόμη και διαγραφή, ώστε και ο πρόεδρος να δείξει δυναμική και το... αγκάθι «Πολάκης» να βγει μια και καλή από τη σάρκα του κόμματος. 

Δεν έγινε όμως αυτό, καθώς ανάμεσα στην απουσία του Παύλου Πολάκη από την επίμαχη ψηφοφορία και το μοίρασμα στους τομεάρχες, μεσολάβησε το συνέδριο. Εκεί όπου σχεδόν όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής αμφισβήτησαν τον νέο πρόεδρο, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για τον άλλοτε Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. 

Ο «αψύς Σφακιανός» άνηκε σε αυτούς που είτε άμεσα, είτε έμμεσα στήριξαν τον νέο πρόεδρο. Το έκανε με αναρτήσεις του στα social media και πιθανότατα αυτό εκτιμήθηκε από τον Κασσελάκη, που το βρήκε ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μην ανοίξει μέσα στο κόμμα του ένα ακόμη μεγάλο μέτωπο.

Ένα από τα πολλά ήδη που υπάρχουν ενόψει ευρωεκλογών. Με λίγα λόγια θέμα διαγραφής του Παύλου Πολάκη δεν υφίσταται πλέον, όμως από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να του δείξει πως δεν απολαμβάνει και της εύνοιας που είχε παλαιότερα, ώστε να κάνει κουμάντο στα πεπραγμένα όλης της Κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει ο ίδιος. Refresh στο Facebook και περιμένουμε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA