Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Οι πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε τελετή απονομής βραβείων | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Καμία πρόταση δυσπιστίας δεν έριξε ποτέ καμία Κυβέρνηση, τουλάχιστον στα... δικά μας χρόνια. Πάντα γυρίζει σε... ψήφο εμπιστοσύνης, πέφτει το ανάλογο χειροκρότημα από την πλειοψηφία και πάμε παρακάτω. Απλά την επόμενη μέρα όλοι οι εμπλεκόμενοι μετρούν... κέρδη και ζημιές. 

Έτσι και τώρα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κινδυνεύει στο... ελάχιστο από την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά το πρωτοσέλιδο – βόμβα της εφημερίδας «Το Βήμα» την περασμένη Κυριακή. Ούτε φυσικά... κινδύνευσε από το τελεσίγραφο που έβαλε ο φαντάρος – πρόεδρος Κασσελάκης.

Άλλος είναι ο προφανής στόχος της πρότασης αυτής που εμπνεύστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 Είναι δεδομένο πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει... μεγάλη μπάλα στο επικοινωνιακό γήπεδο. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχονται και οι στενοί συνεργάτες του. Αφενός το Κίνημα δεν έχει καν τη δύναμη να έχει... φιλικά μέσα ενημέρωσης όπως συμβαίνει τόσο με την Κυβέρνηση, όσο και με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

Με εξαίρεση την εβδομαδιαία (αλλά και περιορισμένης κυκλοφοριακής δύναμης) εφημερίδα «Το Καρφί» δεν υπάρχει ανά την επικράτεια άλλο μέσο έντυπο ή ηλεκτρονικό που να «αβαντάρει» τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τις απόψεις των στελεχών του. 

Είναι χαμένος χρόνος να αραδιάσουμε τώρα τη μακρά ανάλογη λίστα για τα δύο πρώτα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καν το... επικοινωνιακό πλεονέκτημα του Στέφανου Κασσελάκη που «μπαίνει» με κάθε τρόπο στα ελληνικά σπίτια. 

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη να μην έχει πείσει για τις πολιτικές του θέσεις και το πρόγραμμά του, αλλά τα «πρωινάδικα» δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για πολιτική.

Ενδιαφέρονται για την... θητεία του, για το ουζάκι που ήπιε στην πρώτη του έξοδο, στα ξυριστικά που υπάρχουν στο νεσεσέρ του, στα ταξίδια με τον Τάιλερ και την γάτα τους. Και κάπως έτσι η δημοφιλία... χτίζεται, αφού πράγματι ένα τέτοιο προφίλ βγάζει συμπάθεια. Άλλο το τι θα γίνει την ώρα της κάλπης. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέποντας ότι το τελευταίο διάστημα και τα ποσοστά του κόμματός του παρουσιάζονται πεσμένα, αλλά και ο ίδιος... εξαφανισμένος από τα ΜΜΕ βρήκε την ευκαιρία να φέρει την μπάλα σε... δικό του γήπεδο. Το πολιτικό. 

Αν θα «βάλει γκολ ή όχι» θα φανεί από τα όσα θα ειπωθούν στην μάχη που θα γίνει εντός του Κοινοβουλίου τις επόμενες μέρες. Είναι όμως η ευκαιρία του, ένα χαρτί που θα ρίξει στο τραπέζι για να γυρίσει το κλίμα των ημερών για το κόμμα του.

 Άλλωστε με τον Κασσελάκη στην παρέλαση, ο Ανδρουλάκης βρήκε την ευκαιρία να γίνει ο... σημαιοφόρος της Αντιπολίτευσης στην πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Αν θα βγει κερδισμένος από όλο αυτό θα το μάθουμε σε μερικά 24ωρα και όταν έρθει η ώρα των επόμενων δημοσκοπήσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA