Μενού
petrounias
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό μετάλλιο στο Ρίμινι. | Facebook/@Eleftherios Petrounias
  • Α-
  • Α+

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Δεν θα μπορούσα να νιώσω πιο χαρούμενο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Ρίμινι μετά από σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των κρίκων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τα εννέα μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων επτά χρυσά και δύο χάλκινα.

«It's gold again. Next stop Paris. Ευχαριστώ την ομάδα μου και την οικογένειά μου», σημείωσε στα social media ο Λευτέρης Πετρούνιας, που πλέον στρέφει το βλέμμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι.

Λευτέρης Πετρούνιας: Έγραψε ιστορία ξανά

Στις 21 Αυγούστου 2022 στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάρισε την επίδοση του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε το απόλυτο ρεκόρ των έξι τίτλων στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης έφτασε τα 9 μετάλλια και κατάφερε να κάνει ότι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Ο Πετρούνιας εκτέλεσε τελευταίος το πρόγραμμά του στον τελικό ανάμεσα στους οκτώ φιναλίστ, συγκέντρωσε 15,000 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,700) και επανήλθε θριαμβευτικά στην κορυφή της Ευρώπης.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ και την 3η θέση κατέλαβε για την Τουρκία ο αιγυπτιακής καταγωγής Άντεμ Ασίλ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA