Μενού
surf-olympic-games
olympics.com
  • Α-
  • Α+

To 2024 είναι χρονιά Ολυμπιακοί καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι, από τις 26 Ιουλίου ως και τις 11 Αυγούστου θα διεξαχθούν στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τους 33ους σύγχρονους αγώνες καθώς πραγματοποιήθηκε και η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι εγκαταστάσεις στη γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσουν συνολικά 45 αθλήματα - και ακόμη περισσότερα αγωνίσματα - τα περισσότερα από κάθε άλλη διοργάνωση στα σύγχρονα χρόνια. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, τα 44 αθλήματα θα διεξαχθούν στο Παρίσι, καθώς για ένα, οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

Η Ταϊτή, είναι νησί στη Γαλλική Πολυνησία, νότιο Ειρηνικό ωκεανό. Παρόλα αυτά παραμένει γαλλικό έδαφος και εκεί ακριβώς θα διεξαχθούν οι αγώνες σέρφινγκ! Το συγκεκριμένο αγώνισμα θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά μετά από την πρεμιέρα του στο Τόκιο, με τους διοργανωτές - με τις ευλογίες της ΔΟΕ και της αντίστοιχης ομοσπονδίας - να επιλέγουν τα κύματα της περιοχής Teahupo'o για να φιλοξενήσουν τους σέρφερ.

Το συγκεκριμένο μέρος απέχει πάνω από 15,7 χιλιάδες χιλιόμετρα από το Παρίσι, δίνοντας στους Γάλλους μια περίεργη «πρωτιά» που έχει να κάνει με την πιο απομακρυσμένη περιοχή που θα διεξαχθεί άθλημα. Ξεπερνά για λίγα χιλιόμετρα μία αντίστοιχη περίπτωση πίσω στο 1956 και στους Αγώνες της Μελβούρνης.

Τότε, λόγω των νόμων καραντίνας που ίσχυαν στην Αυστραλία, οι ιππικοί αγώνες είχαν διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας! 15.585 χιλιόμετρα μακριά, λίγο λιγότερα, δηλαδή, απ' όσο απέχουν το Παρίσι με την Ταϊτή...
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA