Μενού
Σχολείο
Σχολείο | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ανάστατη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους μέσα σε σχολείο της πόλης.

Μάλιστα, ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων, μετά το τέλος των πασχαλινών διακοπών, αναμένονται έκτακτα μέτρα με στόχο την αναχαίτιση της διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το κατώφλι του σχολικού συγκροτήματος όπου γίνονταν διακίνηση, θα περάσει τη Δευτέρα, μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μία επιστημονική ομάδα με συμβούλους Εκπαίδευσης και ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και ψυχιάτρους του ΟΚΑΝΑ.

Στόχος, κατά τις ίδιες πηγές, είναι η ενημέρωση και η εμψύχωση των μαθητών των τριών συστεγαζόμενων σχολείων ώστε να αισθάνονται ότι φοιτούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Έκτακτα μέτρα στην Πάτρα

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αχαΐας Ευγενία Πιερρή σε συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων μετά τη σύλληψη των 12 ατόμων που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών εντός του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.

Να σημειωθεί ότι από την Εισαγγελία της Πάτρας δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε υποπέσει στην αντίληψη των αρμοδίων του σχολικού συγκροτήματος η δράση της συμμορίας, η οποία χρησιμοποιούσε ως «βαποράκια» στη διακίνηση των ναρκωτικών μαθητές του 4ου και 5ου Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA