Μενού
Συλλήψεις για την επίθεση στου Ρέντη
Συλλήψεις για την επίθεση στου Ρέντη | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επτά από τους 31 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες, Σάββατο 27 Απριλίου, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι οποίοι είναι:

  • Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
  • Απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας.
  • Απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απολογήθηκαν οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, λίγο πριν τις 9:00, έφτασαν στην Ευελπίδων για να απολογηθούν οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Επεισόδια στο Ρέντη: Προφυλακίστηκε 33χρονος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο έκτος που προφυλακίστηκε είναι 33χρονος, κάτοικος Γερμανίας κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Κατά τις ίδιες πηγές αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει μετ’ επιτάσεως την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.

Επεισόδια στο Ρέντη: Ο «κοκός« και ο μάνατζερ

Μεταξύ των 6 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «κοκός».

Στην ΕΡΤ τονίζεται ότι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος.

Επιπλέον, προφυλακίστηκε και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 24 εκ των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες.

Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Επεισόδια στο Ρέντη: Διαφεύγουν τρεις

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την ίδια ώρα, τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διαφεύγουν τη σύλληψη, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές, ώστε να παραδοθούν.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εγκληματική οργάνωση έχει 9 ηγετικά μέλη εκ των οποίων μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη οι συγκεκριμένοι τρεις

Ο πρώτος είναι ένας 41χρονος από τον Κορυδαλλό, ο οποίος όπως όλα τα μέλη, φέρει διαπίστευση για τους αγωνιστικούς χώρους και έχει έμμισθη σχέση με τον δήμο Κορυδαλλού.

Ο δεύτερος είναι 31 ετών με το κωδικό, όνομα «Σάρκ» ο οποίος φέρεται να ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη και η αστυνομία του αποδίδει το ρόλο του φυσικού αυτουργού. Ο τρίτος είναι 36 ετών από τη Ρουμανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA