Μενού
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Τηλεοπτικές κάμερες έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Έντονος προβληματισμός επικρατεί από χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την εν ψυχρώ δολοφονία μιας 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφο της μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων καθώς προκύπτουν μια σειρά από λάθη και παραλείψεις από τους αστυνομικούς που είχαν βάρδια προχθές το βράδυ όταν η άτυχη κοπέλα προσέφυγε σε εκείνους ζητώντας προστασία.

Μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ένα από τα συγκλονιστικά περιστατικά και πρόσθεσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που προέκυψαν είναι γιατί δεν συνόδευσαν αστυνομικοί την 28χρονη στο σπίτι της όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και τους κατήγγειλε ότι φοβάται για τον πρώην σύντροφο της ο οποίος βρισκόταν έξω από το σπίτι της; Όταν μάλιστα το θύμα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του, το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό ενώ και ο ίδιος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Επίσης γιατί ο αστυνομικός σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές προκειμένου να την προστατεύσει; Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και αν έπρεπε οι αστυνομικοί να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και ίσως να παραβλέψουν τον κανονισμό της ΕΛΑΣ και να κάνουν άλλες ενέργειες για να προστατεύσουν το θύμα».

Στο πλαίσιο των ερευνών από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Ειδικότερα τη στιγμή εκείνη στην υπηρεσία ήταν παρούσα μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής. Μαζί της είχε υπηρεσιακό όχημα και οδηγό. Ωστόσο έκριναν πως δεν χρειάζεται να διαθέσουν το περιπολικό στην κοπέλα. Επίσης μια άλλη παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η 28χρονη ζήτησε τη συνδρομή περιπολικού για να πάει σπίτι της ωστόσο από το τηλεφώνημα που έκανε λίγο πριν χάσει τη ζωή της προκύπτει ότι ήθελε το περιπολικό όχι για να τη μεταφέρει στην οικία της αλλά για να είναι έξω από αυτή καθώς πίστευε ότι εκεί της είχε στήσει καρτέρι ο 39χρονος.

Aκόμη σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχουν απασχολήσει τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, ο ένας από τους αστυνομικούς είχε εμπλακεί σε υπόθεση με πλαστές ταυτότητες, οι οποίες κατέληγαν σε χέρια ποινικών, ενώ άλλος αστυνομικός – που, σημειώνεται, ότι είχε υπηρεσία το βράδυ της γυναικοκτονίας στο Α.Τ. – είχε εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA