Μενού
Χωριό στην Ελλάδα
Χωριό στην Ελλάδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αυτό το υπό διαμόρφωση χωριό διεκδικεί σήμερα τον τίτλο του μικρότερου χωριού στην Ελλάδα, έχοντας πριν μερικά χρόνια μόνο ένα σπίτι και κανέναν ακόμη κάτοικο, αλλά φιλοδοξεί να γεμίσει ζωή.

Έχει σχεδιαστεί μετά από πρωτοβουλία της ΔΕΗ για την εκμετάλλευση κοντινών κοιτασμάτων λιγνίτη, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το παλιό χωριό της Ποντοκώμης, που απαλλοτριώθηκε από την επιχείρηση και μετεγκαθίσταται. 

Πρόκειται για τη Νέα Ποντοκώμη, της οποίας το πρώτο σπίτι εγκαινιάστηκε το 2020, χωρίς να είναι ακόμα κατοικήσιμο, ελλείψει των απαραίτητων έργων υποδομής. Ωστόσο, ακόμα και 3 χρόνια μετά, ο νέος οικισμός δεν είναι έτοιμος ακόμα προς παράδοση, καθώς ολοκληρώνονται η τοποθέτηση κρασπέδων και οι εργασίες οδοστρωσίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2023 οι εργασίες ανέρχονταν σε ποσοστό ολοκλήρωσης 93% για το δίκτυο ακαθάρτων, 45% για το δίκτυο ύδρευσης, 35% για το δίκτυο ομβρίων υδάτων και 85% για την τηλεθέρμανση.

Δείτε επίσης:

Ο κοσμηματοπώλης που εξαφανίστηκε για να γλιτώσει από τους τοκογλύφους

Γιάννης Ράμος: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών ο ηθοποιός

Το εύκολο κόλπο για καθαρά τάπερ χωρίς λάδια στο δευτερόλεπτο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA