Μενού
Η κρυφή παραλία
Η κρυφή παραλία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα πρόσφατο βίντεο στα social media μας θύμισε πως στην Ελλάδα κανένας προορισμός δεν είναι «άπιαστος». Αν ψάχνετε μία νησιώτικη παραλία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, με κρυστάλλινα, γαλάζια νερά, δεν έχετε παρά να πλεύσετε για μόλις 40 λεπτά.

Με ένα βίντεο στο TikTok, χρήστης μοιράστηκε εικόνες από την παραλία Μονή στην Αίγινα, ένα τοπίο αξεπέραστου φυσικού κάλλους.

Οι λόφοι και οι πλαγιές που κυκλώνουν την παραλία, κατάφυτοι με πεύκα, καταλήγουν στα περισσότερα σημεία σε απότομα γκρέμια, αλλά στο ύψος της Μονής σχηματίζεται μία χρυσαφιά, απαλή αμμουδιά.

Η παραλία βρίσκεται στην «πράσινη» πλευρά του νησιού, διαθέτει οργανωμένη πλαζ με μαγαζιά, αλλά και μικρότερους κολπίσκους προσβάσιμους με λίγο κολύμπι για πιο ήσυχο μπάνιο και ηλιοθεραπεία.

Από το λιμάνι του Πειραιά, στην Αίγινα φτάνεις μόλις σε 40 λεπτά με το φέρι, χρόνος ιδανικός ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, είτε αποφασίσεις να τιμήσεις την πανέμορφη Μονή είτε όχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA