Μενού
renti opados
O 18χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση κατά αστυνομικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε πέντε ανακριτές οδηγούνται σήμερα και αύριο πάνω από 60 άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο στη Ρέντη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μια σειρά αδικημάτων όπως:

  • Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (πέντε άτομα), συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης,
  • ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης,
  • ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης,
  • κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση,
  • ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Παράλληλα, κατηγορούνται για:

  • εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο,
  • διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο, εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση,
  • διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης,
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη,
  • βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης,
  • κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης,
  • κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες,
  • κλοπή κατά συναυτουργία,
  • παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατά εξακολούθηση και παράνομη κατοχή κροτίδων.

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τρεις από τους δέκα κατηγορούμενους μόνο για την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που αντιμετωπίζουν.

Οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Από τους 10 κατηγορούμενους στους τρεις αποδίδονται κατηγορίες για ναρκωτικά, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα οδηγηθούν ξανά στα δικαστήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Επεισόδια στο Ρέντη: Τα ηγετικά στελέχη

Επίσης σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον τέσσερα εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν για ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση στου Ρέντη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, τα εντάλματα αφορούν τόσο στη δολοφονία του αστυνομικού όσο και στη συνολικότερη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Τα ηγετικά στελέχη μέσα από την οπαδική τους δράση έβγαζαν χρήματα.

Ένα από αυτά τα άτομα είχε καταφέρει να αποκτήσει αυτοκίνητο, ενώ κέρδιζαν χρήματα ακόμα και από κλοπιμαία που πουλούσαν ακόμα και σε συγγενείς θυμάτων κλοπής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που χρονολογείται από το 2015, όπου σε αποθήκη στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας είχαν μπει άτομα, έκλεψαν μοτοσυκλέτες και άλλα αντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ.

Δέκα περίπου μέρες μετά, ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης παρουσιάστηκε σε συγγενή του θύματος κλοπής και προσπάθησε να τού πουλήσει δύο καρμπυρατέρ.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται από την πλευρά της Δικαιοσύνης πλέον κάνοντας λόγο για μια τεράστια επιτυχία της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι μετά τις πρωτοβουλίες για τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα αλλά και τη χρήση ηλεκτρονικών εξατομικευμένων εισιτηρίων από τους φιλάθλους η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Επίσης τόνισε ότι «η απόφαση είναι ότι το καρκίνωμα αυτό (σ.σ. η οπαδική βία) πρέπει να ξεριζωθεί και θα ξεριζωθεί» προσθέτοντας ότι «από ένα σημείο και μετά αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις (σ.σ. των χούλιγκαν) εκβιάζουν και τις ίδιες τις ομάδες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA