Μενού
Δραματική προσγείωση αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη
Δραματική προσγείωση αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη | Twitter/Video
  • Α-
  • Α+

Δραματικές στιγμές βίωσαν οι επιβαίνοντες ενός εμπορευματικού Boeing 767 όταν το αεροσκάφος υπέστη βλάβη στο μπροστινό σύστημα προσγείωσης.

Το αεροπλάνο, που ανήκει στην αμερικανική ταχυδρομική εταιρεία Fedex, εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη, όταν και εντοπίστηκε το μηχανικό πρόβλημα. 

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης, ο πιλότος αναγκάστηκε να πέσει με τη «μύτη» του αεροπλάνου ώστε να το ακινητοποιήσει στον διάδρομο. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, δεν κατεγράφη κανένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια του συμβάντος. 

Ο διάδρομος όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο έκλεισε όσο αυτό απομακρυνόταν, συμπληρώθηκε στη σχετική ανακοίνωση. 

Μετά το περιστατικό, ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης IGA δήλωσε: «Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς απώλεια ζωής, με την άμεση παρέμβαση της ομάδας διάσωσης και πυρόσβεσης του αεροδρομίου İGA Istanbul Airport (ARFF), η οποία ήταν έτοιμη στον διάδρομο προσγείωσης πριν από την ελεγχόμενη προσγείωση στην άτρακτο». 

«Η υπηρεσία διάσωσης και πυρόσβεσης του αεροδρομίου συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη μεταφορά του αεροσκάφους σε ασφαλή περιοχή και το άνοιγμα του διαδρόμου για την κυκλοφορία των πτήσεων» αναφέρθηκε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA