Μενού
Οι αδελφές Hilton
Οι αδελφές Hilton | Youtube
  • Α-
  • Α+

Οι Violet και Daisy Hilton ήταν ένα από τα πιο γνωστά δίδυμα του λαϊκού θεάτρου Vaudeville. Έζησαν μία απίστευτη και ταραχώδη ζωή, από την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, στις αίθουσες του Broadway, μέχρι τον τραγικό τους θάνατο.

Την πορεία των διάσημων σιαμαίων αδελφών κατέγραψε πρόσφατα η Mirror. Κόρες μίας απλής μπαργούμαν από το Μπράιτον της Βρετανίας, οι δύο τους κέρδισαν διεθνή αναγνώριση τη δεκαετία του 1920 και έζησαν μία ζωή διασημότητας.

Η ιστορία των διδύμων Hilton

Από την πρώτη τους ανάσα, η ζωή των δύο κοριτσιών καθορίστηκε αλλά και στιγματίστηκε από τη σωματική τους παραμόρφωση. Η Violet και η Daisy γεννήθηκαν στο Μπράιτον το 1908, ενωμένες στο ισχίο και, καθώς η βιολογική τους μητέρα δεν τις ήθελε, πουλήθηκαν σε μια μαία που ονομαζόταν Mary Hilton.

Η Mary βέβαια δεν τους στάθηκε και τόσο ως μητέρα. Τις χρησιμοποιούσε ως περιοδεύον τσίρκο για να «κονομάει», γυρνώντας τα νήπια από μπαρ σε μπαρ της πόλης, χρεώνοντας τους θαμώνες απλά για να ρίξουν μία ματιά στα δύο «τέρατα».

Στα 15 τους, η Mary απεβίωσε και άφησε την περιουσία της στην βιολογική της οικογένεια, που ανέλαβαν να τις «μανατζάρουν». Τις γύρισαν στη Γερμανία, την Αυστραλία και στις ΗΠΑ, όπου τελικά εγκαταστάθηκαν.

Ο χήρος της Mary, Meyer Meyers, τις προμόταρε ως ηθοποιούς σε λαϊκές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, γνωστές ως θέατρο Vaudeville, στις αίθουσες του Broadway, περισσότερο ως ζωντανά αξιοθέατα.

Για να «στύψει» κάθε τελευταία σταγόνα κέρδους, έβαζε τις νεαρές Hilton να παίζουν μέχρι και σε 4 παραστάσεις τη μέρα. Αυτή όμως η εκμετάλλευση επέτρεψε στις Hilton να κάνουν ισχυρές γνωριμίες και φιλίες, με πιο αξιόλογη αυτή με τον διάσημο μάγο Harry Houdini.

Στα 23 τους χρόνια, αποτάθηκαν στη δικαιοσύνη για να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους από τον Meyers, και κέρδισαν τη δίκη. Εκμεταλλευόμενες την εδραιωμένη τους παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο της Νέας Υόρκης, άρχισαν να ζουν ως socialites, με τα υψηλού κύρους κοινωνικά δρώμενα να γίνονται «φυσικό τους περιβάλλον».

Έπαιζαν στα δάχτυλα τους εραστές, ενώ ήταν περιζήτητες στον χώρο για την ιδιαιτερότητά τους, αλλά και την αυτοπεποίθηση με την οποία τη «φορούσαν». Στο απόγειό τους, εμφανίστηκαν στο κλασικό φιλμ του 1932, Freaks. Οι επόμενες δεκαετίες δεν στάθηκαν τόσο «άφθονες».

Χωρίς σύζυγο (ή συζύγους) για να αποκατασταθούν, το άστρο τους έσβησε σιγά στη σκηνή της Νέας Υόρκης, και στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου είχαν φτάσει να εργάζονται ως στριπτιζέζ για να τα φέρνουν πέρα, και η μόνη τους αξιοσημείωτη δουλειά ήταν ως πρωταγωνίστριες στο φιλμ Chained For Life του 1952.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν ξανά τις περιοδείες με έναν μουσικό θίασο, αλλά ο παραγωγός τις άφησε χωρίς χρήματα μετά την τελευταία τους παράσταση, με τις αδελφές να βυθίζονται στη φτώχεια.

Η γεμάτη σκαμπανεβάσματα ζωή τους τελείωσε τραγικά κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης του Χονγκ Κονγκ στις ΗΠΑ. Οι αδελφές Hilton βρέθηκαν νεκρές από την αστυνομία μέσα στο διαμέρισμά τους, σε ηλικία 60 ετών, στις 6 Ιανουαρίου 1969.

Η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε τις φρικιαστικές τελευταίες τους στιγμές. Η Daisy πέθανε πρώτη από την αρρώστια, με τη Violet να ζει για 4 ημέρες με το νεκρό σώμα της αδελφής της, προτού αποβιώσει και η ίδια.

Έχοντας διαπρέψει στο πιο διάσημο «σανίδι» του κόσμου, οι πιθανότητες και το μέλλον των αδελφών Hilton «κλάπηκε» από την εκμετάλλευση, την προκατάληψη και τις κακουχίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA