Δύο σκληροπυρηνικοί κληρικοί του Ιράν με μαζική επιρροή, απηύθυναν κάλεσμα για την ταχεία επιλογή ενός νέου ανώτατου ηγέτη, προκειμένου να βοηθήσει στην καθοδήγηση της χώρας, μετά από το νέο κύμα των αμερικανικών και ισραηλινών επιδρομών.
Το κάλεσμα των δύο κληρικών υπονοεί ότι τουλάχιστον μερικά μέλη του κλήρου στο Ιράν δεν αισθάνονται άνετα με την άσκηση της εξουσίας από ένα τριμελές συμβούλιο, ακόμα και προσωρινά υπό την εφαρμογή συνταγματικών κανόνων, μετά από την εξόντωση του Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν έναν ρόλο στην επιλογή του νέου ηγέτη, με την απαίτηση αυτή ν’ απορρίπτεται από την Τεχεράνη.
Ιράν: Οι κληρικοί που παίρνουν «πολεμική» θέση
Ο μεγάλος αγιατολάχ Νάσερ Μακαρέμ Σιραζί που έχει μεγάλη επιρροή στο Ιράν, υποστήριξε την ανάγκη ταχείας επιλογής ενός νέου ανώτατου ηγέτη, ώστε αυτός, “να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση των ζητημάτων της χώρας”, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν.
Ο υψηλόβαθμος σιίτης κληρικός Χοσεΐν Νουρί Χαμεντανί παρότρυνε επίσης, μέλη της Συνέλευσης των Εμπειρογνωμόνων, του σώματος δηλαδή των κληρικών που θα επιλέξουν το νέο ηγέτη να επιταχύνουν τη διαδικασία επιλογής του διαδόχου του Χαμενεί, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν.
- «Πώς είναι η ζωή μου με τον κατώτατο μισθό»: Τρεις ιστορίες νέων εργαζομένων
- Η Τούνη βγήκε για ποτό και στο διπλανό τραπέζι ήταν ο καταδικασμένος για το revenge porn - «Ζήτησα να τον διώξουν»
- Φάκελος 17Ν: Η ζωή του αρχηγού της οργάνωσης Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
- Ποια πολύ γνωστή ηθοποιός έπαιζε τη μαμά της Δήμητρας στο Σ' αγαπώ Μ' αγαπάς
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.