Μενού
παράπονα
Unsplash
  • Α-
  • Α+

Κάθε φορά που κάνουμε μία online παραγγελία, στην ουσία διακινδυνεύουμε τα χρήματά μας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η αποστολή μας, ακόμα και να πέσουμε θύματα απάτης.

Γι' αυτό ένας ειδικός στα δικαιώματα των καταναλωτών από τη Βρετανία, μίλησε στη Sun για τις συμβουλές που δίνει στο αγοραστικό κοινό, για το πώς να διεκδικούν τα αυτονόητα και τα χρήματά τους από τις επιχειρήσεις και τις ταχυδρομικές.

Πώς να κάνετε στενό «μαρκάρισμα» στις επιχειρήσεις

Όπως είπε ο ειδικός, αν η αποστολή σας καθυστερεί ή δεν έφτασε ποτέ, πρέπει να ζητήσετε πρώτα τον λόγο από τον αποστολέα. Όμως, ο πωλητής λιανικής ίσως σας παραπέμψει την υπηρεσία ταχυμεταφορών. 

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συμβόλαιό σας είναι με τον πωλητή και όχι με την εταιρεία courier, οπότε είναι ευθύνη του πρώτου να διασφαλίσει ότι τα αγαθά παραδίδονται με ασφάλεια σε εσάς.

Η μόνη εξαίρεση είναι εάν έχετε δώσει εντολή στην εταιρεία ταχυμεταφορών να αφήσει τα εμπορεύματα σε συγκεκριμένο μέρος, και ενώ έχουν ακολουθήσει τις οδηγίες σας αυτά χάθηκαν η εκλάπησαν.

Εάν πάλι η επιχείρηση δεν επιστρέφει τα χρήματά σας, απλώς ζητήστε ακύρωση της πληρωμής μέσω της τράπεζάς σας ή του παρόχου της πιστωτικής σας κάρτας,  αναφέροντας «παραβίαση της σύμβασης».

Μέχρι σήμερα, αυτές οι συμβουλές έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους να γλιτώσουν πάνω από 100.000 ευρώ από παραγγελίες που πήγαν στραβά, όπως ισχυρίζεται.

Δείτε επίσης

Οι άγνωστες «σφαγές» ηθοποιών πίσω από τις κάμερες - Από τα «Εγκλήματα» μέχρι τις «Μάγισσες»

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο γιος, ο σύζυγος και ο διάσημος έρωτάς της

Οι πέντε τρόποι για να βάλεις στην άκρη 1.000 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA