Μενού
Φυσικό κερί
Φυσικό κερί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι πάντα μια καλή λύση όταν περνάς λίγο χρόνο στο σπίτι σου να κάψεις μερικά αρωματικά για να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις.

Πολλά από αυτά τα προϊόντα όμως περιέχουν βλαβερά πρόσθετα, που καλό είναι να μην εισέρχονται στο αναπνευστικό σας. Για αυτό, θα βασιστούμε σε μία απλή συνταγή για φυσικό κερί που μοιράστηκε η Sun, το οποίο γεμίζει το σπίτι με μυρωδιές της άνοιξης.

Φυσικό κερί με δύο συστατικά

Για το φυσικό αυτό ρεσώ θα χρειαστείτε μόνο ελαιόλαδο και ένα πορτοκάλι. Με ένα μαχαίρι, κόψτε το πορτοκάλι στη μέση, όπως θα κάνατε για να το στύψετε.

Προσεκτικά, αφαιρέστε από κάθε μισό τη σάρκα του πορτοκαλιού, αλλά φροντίστε να αφήσετε ακέραιο το λευκό, ινώδες κοτσάνι στη μέση του φρούτου, καθώς θα λειτουργήσει ως το φυτίλι του κεριού.

Κερί από πορτοκάλι
Κερί από πορτοκάλι | Shutterstock

Αφού έχετε αφαιρέσει τη σάρκα, γεμίστε κάθε πορτοκαλόκουπα με ελαιόλαδο, αφήνοντας μισό εκατοστό από το χείλος, για να έχει χώρο το φυτίλι να καεί. Πριν το ανάψετε, φροντίστε να έχετε βρέξει το φυτίλι με λάδι για να καίει πιο αργά, και ανάψτε το με έναν αναπτήρα.

Καθώς το κοτσάνι περιέχει υγρασία, θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να πάρει φωτιά, αλλά όταν ανάψει, θα μπορεί να καίει για αρκετή ώρα, διασκορπίζοντας τα αιθέρια έλαια της φλούδας και αρωματίζοντας τον χώρο.

Για ακόμα πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε στο ελαιόλαδο να αραιώσετε και λίγο λάδι καρύδας, που θα εξατμιστεί πιο γρήγορα και θα αναμειχθεί αρμονικά με το άρωμα του πορτοκαλιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA