Μενού
Κέιτι Πέρι
Κέιτι Πέρι | Instagram
  • Α-
  • Α+

Ψεύτικες εικόνες, των Κέιτι Πέρι, Ριάνα και Σελένα Γκόμεζ να παρευρίσκονται στο Met Gala του 2024, που συνέθεσε τεχνητή νοημοσύνη, υπογραμμίζουν τους κινδύνους αυτής της νέας τεχνολογίας.

Όπως γράφει η Washington Post, μετά την έναρξη της εκδήλωσης, η ποπ σταρ Κέιτι Πέρι, που δεν έδωσε το παρόν, λέει ότι έλαβε ένα μπερδεμένο μήνυμα από τη μητέρα της.

«Δεν ήξερα ότι πήγες στο Met», γράφει η μητέρα της τραγουδίστριας, σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο που δημοσίευσε η σταρ στο Instagram. «Τι υπέροχο φόρεμα, μοιάζεις με κήπο από τριαντάφυλλα». Το στιγμιότυπο περιελάμβανε μια φωτογραφία της Πέρι, με ένα εντυπωσιακό φόρεμα διακοσμημένο με λουλούδια, να περιβάλλεται από φωτογράφους».

Η ψηφιακή «σωσίας» της Κέιτι Πέρι

Μόνο που η φωτογραφία δεν ήταν αληθινή: Ήταν μια από τις πολλές ψεύτικες εικόνες που φαινόταν να δείχνουν διασήμους στο Met, που πιθανότατα δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη και διαδόθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Λολ μαμά, το AI σε κορόιδεψε και εσένα, πρόσεχε», έγραψε η Πέρι στη μητέρα της, σύμφωνα με το screenshot της στο Instagram. 

Και η τραγουδίστρια δεν ήταν η μόνη διασημότητα που επισκέφθηκε το Met Gala...παρά τη θέλησή της: Μια ψεύτικη εικόνα της Rihanna, ντυμένη με ένα φόρεμα σε σχήμα δέντρου, έκανε επίσης τον γύρο του διαδικτύου αργά τη Δευτέρα, παρόλο που η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας δεν ήταν στην εκδήλωση, 

Ακόμα, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες της Selena Gomez κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, αν και η ηθοποιός επίσης δεν παρευρέθηκε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA