Μενού
Άντρας κοιτά τον ορίζοντα
Άντρας κοιτά τον ορίζοντα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για να σας προλάβουμε, όχι, δεν θα αναλύσουμε εδώ ποια ζώδια φοβούνται τις αράχνες και πια τα ύψη. Μπορεί αυτές οι φοβίες να είναι δυσάρεστες, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για τους βαθύτερους κοινωνικούς φόβους που τρέφουν τις ανασφάλειες του καθενός.

Κριός

Φοβάται ότι δεν θα τον δεις όπως πραγματικά είναι, και πως θα του φέρεσαι με βάση την εικόνα και τις προκαταλήψεις που έχεις σχηματίσει για το άτομό του.

Ταύρος / Καρκίνος

Φοβάται την ασυμμετρία στη σχέση, ότι δεν θα αποκομίσει ποτέ από τον σύντροφό του ή τα σημαίνοντα πρόσωπά του την αγάπη και το ενδιαφέρον που επενδύει ο ίδιος.

Δίδυμοι

Φοβάται ότι, όταν βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους κοντινούς του, επαγγελματικά, ψυχολογικά, ερωτικά, ότι αυτό θα τον κάνει να μοιάζει ανεπιθύμητος και ψηλομύτης.

Λέων

Φοβάται να δοθεί ολοκληρωτικά σε μία σχέση, γιατί κατά βάθος τρέμει να εκθέσει τις αδυναμίες του, και την πιθανότητα να τις εκμεταλλευτεί κάποιος.

Παρθένος / Αιγόκερως

Παρόμοια με τον Λέοντα, φοβάται να αφεθεί και να χαλαρώσει τα «γκέμια» στη ζωή του. Κατά βάθος, η καταπιεσμένη ανεμελιά του δημιουργεί ανησυχίες πως αν την ξαναγευτεί, θα κατρακυλήσει ανεξέλεγκτα.

Ζυγός

Φοβάται τη φθορά και το αβέβαιο μέλλον, με κύριο άγχος να τον αφήσουν πίσω όσοι αγαπά. Ακόμα φοβάται τη δική του φθορά, τόσο σωματική όσο και πνευματική, διότι νομίζει ότι ο έλεγχος που ασκεί στους άλλους είναι ο λόγος που βρίσκονται δίπλα του.

Σκορπιός

Φοβάται ότι θα τον απορρίψεις αν σου εκμυστηρευτεί τις σκέψεις και τα ακατέργαστα συναισθήματά του, πιστεύοντας ότι θα απωθήσουν όσους αγαπά.

Τοξότης / Υδροχόος

Φοβάται την ημέρα που θα πάψει να νιώθει ευτυχία στη ζωή του, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχει έρθει η ώρα να τα αφήσει όλα πίσω, μαζί και σημαντικές σχέσεις, και να κάνει μια νέα αρχή.

Ιχθύες

Ανάλογα, φοβάται ότι με τον χρόνο, η απάθειά του για πράγματα και πρόσωπα θα σβήσει τα αισθήματα που αισθάνεται τώρα, και πως όσοι νοιάζεται θα γίνουν ξένοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA