Μενού
Κατώτατος μισθός
Κατώτατος μισθός | EUROKINISSΙ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Η αναβολή του σημερινού (27/3) υπουργικού συμβουλίου, λόγω της πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν και οι ανακοινώσεις σχετικά με τον κατώτατο μισθό.

Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα ανακοίνωσε σήμερα το ποσό της αύξησης του κατώτατου μισθού, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα είναι τριήμερη και σύμφωνα με το άρθρο του Μαξιμιλιανού στο Reader, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το πέρας της, την Παρασκευή δηλαδή.

Το πλάνο, μέχρι στιγμής, ήταν να τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου. 

Ο νέος κατώτατος μισθός

Τα σενάρια για το ύψος του κατώτατου μισθού είναι αρκετά, ωστόσο το ποσό φαίνεται να «κλειδώνει» στα 830 ευρώ μικτά (715 καθαρά). Θα ανεβαίνει εάν συνυπολογιστούν οι τριετίες των εργαζομένων. 

Η κα Μιχαηλίδου είχε ενημερώσει προ ημερών πως «είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5%, καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%».

Η αύξηση του κατώτατου, παράλληλα, θα συμπαρασύρει και 19 επιδόματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA