Μενού
kathara deftera
Χαρταετοί την Καθαρά Δευτέρα | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες αλλά θεωρείται εθιμοτυπική. Ας δούμε ποια είναι η διαφορά μισθολογικά ανάμεσα στις εθιμοτυπικές και στις επίσημες αργίες.

Εφόσον μία επιχείρηση απασχολήσει προσωπικό σε επίσημη αργία, τότε θα πρέπει να προσμετρήσει στη συγκεκριμένη ημέρα προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 75%.

Σε μία εθιμοτυπική αργία ισχύει το εξής: εφόσον μία επιχείρηση κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα παρέμενε κλειστή και σε ένα επόμενο έτος αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή και το προσωπικό της να εργαστεί, τότε η ημέρα αυτή θα ληφθεί υπόψη ως επίσημη αργία δηλαδή θα καταβληθεί στον εργαζόμενο το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75%.

Στην αντίθετη περίπτωση, όπου η επιχείρηση κάθε χρόνο παρέμενε ανοιχτή, τότε δεν υποχρεούται να πληρώσει τους εργαζόμενους της με προσαύξηση 75%.

Η Τσικνοπέμπτη δεν αποτελεί ούτε επίσημη αργία, ούτε εθιμοτυπική, συνεπώς η εργασία τη συγκεκριμένη ημέρα, πληρώνεται όπως όλες οι υπόλοιπες ημέρες που δεν αποτελούν αργία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA