Μενού
Πουλί άλμπατρος
Πουλί άλμπατρος | Youtube
  • Α-
  • Α+

Το γηραιότερο γνωστό άγριο πτηνό στον κόσμο μπορεί να έχασε το ταίρι του, αλλά πρόσφατα εθεάθη να φλερτάρει με νέους «μνηστήρες». Η Wisdom, ένα πουλί άλμπατρος, φωτογραφήθηκε να χορεύει με πιθανούς συντρόφους.

Ο φακός τη «συνέλαβε» στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Midway Atoll στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τη New York Post. Το θαλασσοπούλι αναγνωρίζεται από τον πομπό εντοπισμού της, με αριθμό Z333, και εκτιμάται ότι είναι περίπου 72 ετών.

Η Wisdom έχει παρατηρηθεί μόνο σποραδικά από τότε που έφτασε για την περίοδο επώασης, στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με αναφορές. Ο επί χρόνια σύντροφός της, ο Akeakamai, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη αυτή τη σεζόν και δεν εθεάθη ούτε κατά τις δύο τελευταίες περιόδους ζευγαρώματος.

Το «παλαίμαχο» πτηνό

Τα θηλυκά άλμπατρος γεννούν ένα μόνο αυγό το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, αυτό δεν εμπόδισε την 72χρονη Wisdom να συμμετάσχει σε χορούς ζευγαρώματος τον περασμένο μήνα με σειρά από υποψήφιους μνηστήρες.

Οι βιολόγοι εντόπισαν για πρώτη φορά και «τάγκαραν» τη Wisdom το 1956 αφού γέννησε ένα αυγό. Τα μεγάλα αυτά θαλασσοπούλια δεν είναι γνωστό ότι αναπαράγονται πριν από την ηλικία των πέντε ετών.

Αυτό σημαίνει ότι η Wisdom έχει κλωσήσει μέχρι τώρα περίπου 50 με 60 αυγά, ενώ εκτιμάται ότι είναι μητέρα περίπου 30 νεοσσών. Πριν από αρκετά χρόνια, αναφορές ήθελαν τη Wisdom να μην γεννά πια, και να ξοδεύει το 90% του χρόνου της στη θάλασσα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA