Μενού
90s efimerides
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Κακαουνάκης ήταν αψύς, αντι-ραδιοφωνικός, αντί-τηλεοπτικός και όμως τόσο περιζήτητος σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες. Η εφημερίδα του, το «Καρφί», έφερε μια διαφορετική πρόταση στην έντυπη δημοσιογραφία, προκάλεσε αντιδράσεις, συζητήθηκε όσο λίγες. Ο τίτλος «Το Καρφί» παρέμεινε ως τις μέρες μας, χωρίς όμως τον Νίκο Κακαουνάκη.

Ο Κίτσος Τεγόπουλος και η Ελευθεροτυπία του, ήταν ένας νέος, θαυμαστός κόσμος για κάθε δημοσιογράφο που ήθελε να δηλώνει παρών/ουσα εκεί που συμβαίνει η ιστορία ή έστω να συνεισφέρει στο κοινό καλό. Ο τίτλος «Ελευθεροτυπία» παρέμεινε ως τις μέρες μας, χωρίς όμως τον Κίτσο Τεγόπουλο.

Στο ταξίδι μας στη δημοσιογραφία μιας άλλης εποχής, πριν το Ίντερνερ, με περισσότερες απαιτήσεις για κάθε δημοσιογράφο, και λιγότερη «ετοιματζίδική» δουλειά, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καλαντζής και Λιάνα Σπυροπούλου, μας γυρίζουν πίσω στο «Καρφί» και την «Ελευθεροτυπία», αντίστοιχα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.