Μενού
Πλοίο
Ταξιδιώτες με πλοίο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι ακτοπλόοι έχουν ήδη εκδώσει προσφορές για μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως και 20% ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος που εκτινάχτηκε αδικαιολόγητα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Αυτό που είπαμε και συμφωνήθηκε είναι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού, προς τα βασικά νησιά δηλαδή, και τις διασυνδέσεις που γίνονται από όλα τα λιμάνια της χώρας προς τα νησιά αυτά», είπε ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο ίδιος απηύθυνε παράλληλα έκκληση στους ακτοπλόους για να επιδείξουν ευαισθησία απέναντι στην ελληνική οικογένεια και να μειώσουν το κόστος των ναύλων.

«Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και περιμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε τις προτάσεις των ακτοπλόων και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Προτεραιότητα για τα φθηνά πακέτα θα έχουν οι οικογένειες και οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης διαμηνύεται πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ακτοπλόων έγινε σε καλό κλίμα ενώ το μήνυμα που έχει σταλεί είναι πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις που θα περιλαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού.

Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Τις προτάσεις αυτές αναμένεται να τις παρουσιάσουν αύριο.

Τι επικαλούνται οι ακτοπλόοι για την εκτίναξη των τιμών

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι έθεσαν μια σειρά ζητημάτων αναφορικά με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα και με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Κυρίως επικαλούνται αυξήσεις στα ασφάλιστρα κατά 29%, αυξήσεις στα κόστη επισκευής και ανταλλακτικών κατά 18% και αύξηση του μισθολογικού κόστους κατά 8%. 

Ωστόσο φέρονται να είπαν ότι θα συμβάλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών με την κυβέρνηση να ζητά οι εκπτώσεις να αφορούν και το κόστος μεταφοράς αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζεται σε πρώτη φάση είναι να υπάρξουν σημαντικές εκπτώσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από την 1η Αυγούστου. 

Μαρινάκης: «Όπου βλέπουμε αδικαιολόγητα υπερέσοδα, δεν έχουμε διστάσει να τα φορολογήσουμε»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι: «Όπου βλέπουμε για παράδειγμα ότι υπάρχουν αδικαιολόγητα υπερέσοδα ή υπερκέρδη, δεν έχουμε διστάσει να τα φορολογήσουμε σε μεγάλο ποσοστό». 

Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθούν με ενδιαφέρον και οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων καθώς όπως λένε ένας παράγοντας μειωμένης κίνησης σε νησιά είναι και το απαγορευτικό για οικογένειες κόστος ενός ταξιδιού με πλοίο

Μια από τις προτάσεις που είχαν συζητηθεί παλαιότερα ήταν να διαμορφωθούν εκπτωτικά πακέτα που να περιλαμβάνουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ξενοδοχεία ειδικά για ακριτικές περιοχές όπως τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA