Μενού
Νίκος Ανδρουλάκης - Στέφανος Κασσελάκης
Νίκος Ανδρουλάκης - Στέφανος Κασσελάκης | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πενήντα ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές και η κρισιμότητα της κάλπης της 9ης Ιουνίου αποτυπώνεται και στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα κόμματα της κεντροαριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά, κρατάει την δεύτερη θέση ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται στην τρίτη θέση και η Νέα Αριστερά σημειώνει πιο χαμηλές πτήσεις. Έτσι η μάχη που δίνεται κυρίως για τους κεντρώους ψηφοφόρους είναι σκληρή καθώς το στοίχημα των ευρωεκλογών είναι από πολιτικό μέχρι και στοίχημα επιβίωσης για κάποια κόμματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει να αναδείξει την θετική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και να μετριάσει τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση, βλέποντας πως αυτή η συνταγή δεν είχε βοηθήσει στις εθνικές εκλογές, αλλά την ίδια ώρα κλιμακώνοντας τις επιθέσεις σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά που τον τοποθετούν συχνά στο στόχαστρο τους.  

Στελέχη της Κουμουνδούρου βλέπουν πίσω από την σφοδρή κριτική προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ανησυχία στη Χαριλάου Τρικούπη και την ομάδα των «11» για την άνοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνουν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να βγάλει το κόμμα από την εσωστρέφεια, στον βαθμό που είναι εφικτό, και έχει πετύχει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον πόλεμο ανακοινώσεων με την ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται τόσο προς Αχτσιόγλου - Χαρίτση όσο και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αφορμή για την επίθεση στην ηγεσία της Νέας Αριστεράς αποτέλεσαν οι δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου σχετικά με την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα αλλά και οι αναφορές Χαρίτση στην Καθημερινή. Έτσι αποτυπώνεται ένα κλίμα για τον τρόπο που θα κινηθούν τα κόμματα της κεντροαριστεράς στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Πάντως, στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι και η διαδικασία των δημοψηφισμάτων πήγε ιδιαίτερα καλά αλλά και οι επιλογές Κασσελάκη δίνουν το στίγμα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το Σάββατο την περιοδεία του σε 29 νησιά του Αιγαίου. Κύθνος, Σύρος και Πάρος ήταν οι πρώτοι σταθμοί με τον Στέφανο Κασσελάκη να δίνει βάρος στην νησιωτική Ελλάδα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA