Μενού
kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης. | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ανάπαυλα για τις ημέρες του Πάσχα αλλά με έντονη πολιτική δραστηριότητα που κρατάει ψηλά την αντιπολιτευτική ατζέντα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σήμερα σε μια κίνηση ειδικού συμβολισμού, θα καταθέσει στεφάνι στο εμβληματικό μνημείο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων αγωνιστών επί γερμανικής κατοχής.

Αύριο θα επισκεφθεί την Βαρβάκειο Αγορά και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα. Την Μεγάλη Παρασκευή θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.

Τα... «αστέρια» της ΝΔ

Ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες  με ένα βίντεο στα social media συνόψισε καυτηριάζοντας τις δηλώσεις που έκαναν τις τελευταίες ημέρες μία σειρά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Στεφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει λόγω του 41%, καθώς εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει. Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ». Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε  τα εξής:

«Πάμε να δούμε μαζί κάτι αστέρια.

Αστέρι πρώτο: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός και βουλευτής.

Η γυναίκα είναι για να γεννάει!

Εντάξει, θα τον διώξει ο Μητσοτάκης.

Αστέρι δεύτερο: Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής. 

Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη!

Εντάξει, θα τη διώξει ο Μητσοτάκης.

Αστέρι τρίτο: Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής.

Δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει «ο» ή «η», αν έχεις διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν!

Εντάξει, θα τον διώξει ο Μητσοτάκης.

Όπως έδιωξε και αυτόν εδώ, (δείχνοντας τον Κώστα Καραμανλή). 

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει όλους αυτούς;

Η απάντηση είναι: 41%.

Εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία.

Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει.

Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ», κατέληξε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Αντιπαράθεση για το Μάτι

Την ώρα που κλιμακώνεται η πολιτικη αντιπαράθεση κυβερνησης - αντιπολιτευσης με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι, πηγές της Κουμουνδούρου διευκρίνιζαν ότι οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για το άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα και για την σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ). Το εν λόγω άρθρο ίσχυε το 2018 της πολύνεκρης πυρκαγιάς, χωρίς να αλλάξει το έτος 2019 με τον «νέο Ποινικό Κώδικα». 

Όσον αφορά τη νέα δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για το Μάτι, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα καταφανές ψεύδος αφού: 

Εάν οι κατηγορούμενοι για το Μάτι δικάζονταν με βάση τους ποινικούς κώδικες του 2019 (ΣΥΡΙΖΑ) θα έκαναν  την ποινή τους στη φυλακή.  Ο υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ, κ. Φλωρίδης, ήταν αυτός που άλλαξε το νόμο κι έκανε την ποινή εξαγοράσιμη πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2023.

Η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024

Διαρροή email

Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Ασημακοπούλου, με την διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά και την καταγγελλόμενη  κλοπή στην διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου, γεγονός που για την Κουμουνδουρου εγείρει ανησυχίες για το αδιάβλητο των εκλογών.        

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν χθες  στην Βουλή αίτημα για σύγκληση της Ειδικής  Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθεί η αρμόδια Υπουργός των Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Επίσης ζητούν να διαβιβαστούν στην Επιτροπή το Πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και η Ετήσια Έκθεση Γνώμης και ο Ετήσιος Προγραμματισμός Εργασιών της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA