Μενού
ypourgiko.jpg
Στιγμιότυπο από το υπουργικό συμβούλιο. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Κομβικό θεωρείται στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (24/01) καθώς παρουσιάστηκαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας, το στρατηγικό σχέδιο για τον απόδημο Ελληνισμό και το νομοσχέδιο για την Ενιαία Αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Τα παραπάνω νομοσχέδια παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο, «το νομοσχέδιο εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών».

Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι «αποτελεί υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της έννομης τάξης, των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων. Η ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο είναι συστατικό στοιχείο κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας», υποστήριξε.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τι ισχύει στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, την ισότητα στον γάμο έχουν νομοθετήσει 36 χώρες στον κόσμο και στις 5 ηπείρους, 20 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο αυτόματα συνεπάγεται την εφαρμογή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας, που έχει θεσπιστεί και ισχύει σε 39 χώρες στον κόσμο, εκ των οποίων 23 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη και 16 είναι κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπου επιτρέπεται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τι αλλάζει

«Με το νομοσχέδιο δεν επεκτείνεται το δικαίωμα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε ζευγάρια ανδρών και σε ζευγάρια εκτός γάμου ή σε σύμφωνο συμβίωσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στις έννοιες: Γονέας 1/ Γονέας 2 και δεντροποποιείται καθόλου το νομοθετικό πλαίσιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA