Μενού
volley
Μηχανή του Χρόνου
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ήταν αθλητής του βόλεϊ και διέπρεπε στα φιλέ του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Ήταν μάλιστα και μέλος της Εθνικής Ομάδας με την οποία αγωνίστηκε στον πρώτο διεθνή μεταπολεμικό  αγώνα. Στις 14 Μαΐου 1957 περισσότεροι από χίλιοι φίλαθλοι στριμώχτηκαν στις κερκίδες του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Κυψέλη.

Στο ανοιχτό γυμναστήριο του συλλόγου η Εθνική ομάδα ανδρών πετοσφαίρισης αντιμετώπιζε την Εθνική Ρουμανίας. Την περίοδο εκείνη το άθλημα δεν ήταν διαδεδομένο. Το έφερε ο Πανιώνιος Γ.Σ το 1922 από τη Σμύρνη και ο Εθνικός ανήκει στους συλλόγους, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη διάδοση του αθλήματος.

Το άθλημα ήταν άγνωστο και σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες της μεταπολεμικής περιόδου, ήταν δύσκολο να σχηματιστεί εθνική ομάδα. Οι παίχτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προέρχονταν μόνο από την Αθήνα, γι’ αυτό και προτίμησαν να ονομάσουν την ομάδα «Μικτή Αθηνών».

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA