Μενού
israil
Η συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision | @golaneden
  • Α-
  • Α+

Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε η Έντεν Γκόλαν, κατά τη διάρκεια της πρόβας της για τον Β' ημιτελικό της Eurovision. Η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί το Ισραήλ ανέβηκε στην σκηνή και και την γιουχάισαν φωνάζοντας «Free Palestine»

Η Έντεν Γκόλαν έφτασε στο Μάλμε μία εβδομάδα νωρίτερα από το προβλεπόμενο και έχει λάβει οδηγίες από την υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ, Shin Bet, να παραμείνει στο δωμάτιό της και να φεύγει μόνο για επίσημες εκδηλώσεις της Eurovision.  

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πρόβας, η 20χρονη τραγούδησε το αμφιλεγόμενο τραγούδι της που φέρει τον τίτλο «Hurricane», για πρώτη φορά με την παρουσία κοινού, το οποίο κοινό θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. 

Αποδοκιμασίες για τη συμμετοχή του Ισραήλ 

Οι κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνιση, φωνάζοντας «Free Palestine», με τα γιουχαΐσματα να είναι συνεχόμενα κατά της διάρκεια του τρίλεπτου. Παράλληλα, υψώθηκαν σημαίες και σύμβολα υπέρ της Παλαιστίνης, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν απαγορευτεί από την διοργανώτρια αρχή EBU.

Στο recap των τραγουδιών που προβλήθηκε αφότου ολοκληρώθηκαν οι 16 εμφανίσεις, δεν υπήρχε κανένα πλάνο της τραγουδίστριας του Ισραήλ στο green room, με την ίδια να φυγαδεύεται από τα μέλη της ασφάλειας του διαγωνισμού.

Τις τελευταίες ώρες εκατοντάδες βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media από τη στιγμή που οι eurofans ξεσπούν σε αποδοκιμασίες την ώρα της εμφάνισης του Ισραήλ.

Δεν περνούν στις τηλεοράσεις τα γιουχαΐσματα 

Οι παραγωγοί της Eurovision έχουν δημιουργήσει «τεχνολογία anti-booing», ώστε να μην «περνούν» στους δέκτες μας οι αποδοκιμασίες που μπορεί να ακουστούν κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης. Αυτή η τεχνολογία είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν στις συμμετοχές της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Κριμαία το 2014.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA