Μενού
σεφτελης
Gazzetta.gr YouTube
  • Α-
  • Α+

Ο Στράτος Σεφτελής είναι βίος και πολιτεία για την αθλητική δημοσιογραφία. Η φωνή του έχει περιγράψει πασίγνωστα αθλητικά (ποδοσφαιρικά κυρίως) events και η ζωή στη δημοσιογραφία μοιάζει με μικρή ταινία. Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στους συναδέλφους του και ίσως μια μικρή νοσταλγία, σε όσους συλλέγουν αναμνήσεις σπουδαίων ποδοσφαιρικών αγώνων. 

Συνοπτικά να αναφέρουμε ότι το 1978 εργάστηκε στην Αθλητική Ηχώ, αργότερα στο Έθνος για 32 χρόνια και το 1981 προσλήφθηκε στην ΕΡΤ. Άσκησε καθήκοντα διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων από το 1993 ως το 1998 και εργάστηκε εκεί ως παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών για 34 χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο Στράτος Σεφτελής έζησε την δεκαετία του '80 στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν δηλαδή, οι ομάδες έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως εταιρείες, με επαγγελματίες παίκτες και φυσικά, όταν η διαφήμιση και το marketing «εισέβαλλαν» στα γήπεδα. 

Ο αγαπημένος αθλητικογράφος, όταν κλήθηκε να περιγράψει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, της σεζόν 1985-86 (με νικητή τον Παναθηναϊκό έναντι του Ολυμπιακού, με 4-0) έζησε κάτι παράξενο. Τον προσέγγισε διαφημιστική εταιρεία και του ζήτησε, έναντι αμοιβής (230.000 δραχμές) να κάνει ζουμ σε εταιρεία βιντεοκασετών, αλλά και σε ένα πανό που διαφήμιζε μπέργκερ.

Η συναλλαγή μάλιστα, θα γινόταν σε ζαχαροπλαστείο των Ιλισίων, το μεσημέρι, για να δοθούν τα χρήματα. Ο Στράτος Σεφτελής «έδωσε» αυτή την πρόταση στον πρόεδρο της ΕΡΤ2, Αλέκο Παπαδόπουλο (μετέπειτα υπουργός Οικονομικών), και στην αστυνομία.

Ο προϊστάμενος του, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, έκανε μια δήλωση για το γεγονός, πως «τέτοιες ενέργειες τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα». Ευτυχώς, στην πορεία των ετών, οι διαφημιστικές εταιρείες εφήρμοσαν πιο «χαμηλών τόνων» και λιγότερο «καμικάζι» πρακτικές.

καμερες αεροστατα
Manchurian Twitter page
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA