Μενού
συνασπισμος
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού, που σήμερα (10/3) κλείνει 99 χρόνια ζωή είναι γεμάτη από περιστατικά που αγγίζουν κάθε σημείο της κοινωνίας, ακόμα και την πολιτική. Την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 1993, συνέβη κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό.

Ήταν η μέρα που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και συγκεκριμένα από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η ρύθμιση για τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτά που είχαν προκύψει από την κακή διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου από τις διοικήσεις Κοσκωτά και Σαλιαρέλη και ανάγονταν σε αρκετά δισεκατομμύρια δραχμές.

Η ομάδα του Ολυμπιακού στο ενδεχόμενο να μην γίνει δεκτή η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών της, κινδύνευε με διάλυση.  Ο υφυπουργός Αθλητισμού εκείνης της κυβέρνησης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης θρυλείται πως είχε επιμείνει εμφατικά στο να περάσει η τροπολογία, πείθοντας και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Στέφανο Μάνο, που έδειχνε να μην συμφωνεί έως τότε. Το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός καταψήφισαν τη ρύθμιση.

Τα φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ, όπως ο ''Ελεύθερος Τύπος'', πανηγύριζαν για τη σωτηρία του Ολυμπιακού, ενώ τα αντιπολιτευόμενα, όπως η Ελευθεροτυπία, σχολίαζαν δεικτικά το γεγονός.

Υπήρξε όμως και η διαφωνία ενός βουλευτή με την επίσημη γραμμή του Συνασπισμού, που προκάλεσε έντονα σχόλια. 

Το «διαζύγιο» Συνασπισμού - Ανδρουλάκη

androulakis

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής Πειραιά εκείνη την εποχή, διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή Συνασπισμού, υποστηρίζοντας πώς το κόμμα του θα μπορούσε να προτείνει μια μέθοδο ρύθμισης των χρεών της ομάδας του Ολυμπιακού, όπως εκείνη που εφαρμόσηκε για τη ρύθμιση των χρεών της Αυγής, αλλά δεν το έκανε.

Μεταξύ άλλων, λίγο πριν αποπεμφθεί από τον Συνασπισμό, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος,  δήλωσε στο ραδιόφωνο του Φλας: «...ο Ολυμπιακός, ή ο Παναθηναϊκός, ή η ΑΕΚ, όλες οι ομάδες πολλές φορές συνεισφέρουν περισσότερο στο ψωμί του εργάτη, απ' όλους μαζί τους σοβαροφανείς πολιτικούς».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής. Στα χρόνια που ακολούθησαν, επιχείρησε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Το «πείραμα» αυτό δεν είχε επιτυχία. 

ανδρουλακης
Δημοσιεύμα εφημερίδας "Ελευθεροτυπία"
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA