Μενού
Κοιλόπονος
Κοιλόπονος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο καρκίνος είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που εμφανίζεται όταν μη φυσιολογικά κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο, με κίνδυνο να εξαπλωθούν στους περιβάλλοντες ιστούς και όργανα.

Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι καρκίνου, πράγμα που κάνει τη διαφοροδιάγνωση και τον εντοπισμό των συμπτωμάτων τους πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον εκείνων που είναι λιγότερο προφανείς, όπως γράφει η Daily Express.

Η γιατρός Rosie Godeseth, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια στην ασφαλιστική Vitality Health Insurance, μίλησε στο μέσο για μερικά από τα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών που θα πρέπει να σημάνουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα «σιωπηλά» συμπτώματα

Ο καρκίνος των ωοθηκών προσβάλλει με μεγαλύτερη συχνότητα  γυναίκες άνω των 50 ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε άτομο έχει ωοθήκες. Ως ένας από του πιο κοινούς καρκίνους παγκοσμίως, η έγκαιρη διάγνωσή του είναι αποφασιστικής σημασίας για τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενή.

Μιλώντας για τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε, η Δρ Godeseth εξήγησε: «Ο καρκίνος των ωοθηκών αναφέρεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης ως ο "σιωπηλός δολοφόνος", καθώς πολλά από τα συμπτώματα είναι συχνά ασαφή και μη ειδικά.

Έχοντας αυτό κατά νου, μοιράστηκε τα πέντε πιο κοινά συμπτώματα της νόσου. Αυτά είναι:

  • Αίσθημα φουσκώματος
  • Πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα
  • Αίσθημα δυσφορίας στην κοιλιακή χώρα
  • Ασυνήθιστο αίσθημα κορεσμού και απώλεια όρεξης
  • Συχνή ενούρηση

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα προειδοποιητικά σημάδια για τα οποία πρέπει να επαγρυπνείτε. Η Δρ Godeseth διευκρίνισε: «Πόνος στην πλάτη, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κόπωση, δυσκοιλιότητα, καθώς και αλλαγές στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο και απροσδόκητη απώλεια βάρους μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα».

Εάν εμφανίσετε για εκτεταμένο χρονικό διάστημα κάποιο από τα παραπάνω, ή συνδυασμό αυτών, η ειδικός συστήνει να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA