Μενού
Κατερίνα Καινούργιου
NDP Photos
  • Α-
  • Α+

Θα ξεκινήσω με ένα disclaimer. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώμη για τις εκπομπές της Κατερίνας Καινούργιου. Όσες φορές έχει τύχει να δω, προφανώς και έχω φρίξει με το επίπεδο τους. Δεν πρόκειται όμως να κατηγορήσω ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για μία συνολική συνθήκη στην οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται η ελληνική τηλεόραση εδώ και καιρό. 

Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, κάπου πήρε το μάτι μου την είδηση ότι ο πρώην σύντροφος της Κατερίνας Καινούργιου βγήκε και αντάλλαζε φιλιά με την πολύ καλή φίλη της και επίσης άνθρωπο της τηλεόρασης, τη Δανάη Μπάρκα. Φήμες, λέει, υπήρχαν από καιρό αλλά τώρα βρήκαμε και τις αποδείξεις.

Το θέμα αυτομάτως άναψε φωτιές. Προκάλεσε «σάλο» που λένε και περίφημα σκανδαλοθηρικά μέσα τα οποία έχουν από καιρό φτάσει τον πάτο της δεκαετίας του 2000 και διεκδικούν να φτάσουν σε νέα χαμηλά ανταγωνιζόμενα το ένα το άλλο. Στο στόχαστρο μπήκαν όλοι και μαζί και η Κατερίνα Καινούργιου.

Σήμερα, σε ένα ξέσπασμα που γεννήθηκε μέσα από μία κοινωνική πίεση την οποία ούτε μπορώ να διανοηθώ, θίχτηκε και επέλεξε να σηκωθεί να φύγει από την εκπομπή της. Ο λόγος είναι ότι έπαιξαν κάποια σχόλια του Λάκη Λαζόπουλου από το podcast του τα οποία τη χτύπαγαν. Στη δική της εκπομπή αυτό. Ποιος είπε ότι τα μέσα δεν μπορούν να γίνουν ανθρωποφαγικά και για τους ίδιους τους ανθρώπους τους; Ίσα-ίσα.

Κάπου εκεί μάλλον έβαλε το όριό της στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η προσωπική της ζωή. Η μισή Ελλάδα ασχολείται εμμονικά με το δράμα της, αντιμετωπίζοντάς το όμως ως κάτι ευτελές. Βέβαια ότι η λέξη «ευτελές» ως έννοια δεν «εξευτελίζει» μόνο τον πομπό αλλά και τον δέκτη του. Ίσως λίγο περισσότερο τον δεύτερο.

«Οι άνθρωποι δεν συγχωρούν όσους από έρωτα εκπέσανε» λέει κάπου στις πιο ευρέως κατανοητές στιγμές του το Ας Περιμένουν οι Γυναίκες. Η απώλεια και η προδοσία της ερωτικής απογοήτευσης μοιάζει για όλους κάτι ασήμαντο και τελικά αδιάφορο. Εκτός φυσικά από τον άνθρωπο που τη βιώνει. 

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί μία τέτοια ερωτική απογοήτευση η οποία είναι μία ούτως ή άλλως πολύ οδυνηρή εμπειρία. Το να βλέπεις τον πρώην σύντροφό σου να φιλιέται με τη φίλη σου δεν είναι εύκολο. Όπως εύκολη δεν είναι προφανώς και η θέση των άλλων δύο.

Η Δανάη Μπάρκα για παράδειγμα θα πρέπει να περάσει όλη τη λάσπη μίας φτηνής και ανέξοδης ηθικολογίας από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Και προφανώς, όπως πάντα, ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει και σχόλια για τα κιλά της. Γιατί πάντα αυτό είναι το θέμα με την Μπάρκα.

Εδώ όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Ταυτόχρονα με μία συνθήκη που θα λύγιζε οποιονδήποτε, έχει να διαχειριστεί ένα πεινασμένο και αποκτηνωμένο κοινό το οποίο καταναλώνει αχόρταγα τον πόνο της μίας και το δικαστήριο της άλλης, ενώ παράλληλα τον ειρωνεύεται ως κάτι ασήμαντο μπροστά στα μεγάλα και τα σοβαρά: Τον Πούτιν, τους αγρότες και την ακρίβεια.  

Υπάρχει ούτως ή άλλως μια παρανόηση που γίνεται όλο και μεγαλύτερη όσο μεγαλώνει και ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν, με τον έναν ή τον τρόπο, να εκθέσουν τον εαυτό τους. Το ότι ένας άνθρωπος έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι επιλέγει να γίνει σάκος του μποξ.

Έχουμε πολλά, πάρα πολλά να πούμε για τον τρόπο που επιλέγει να κάνει τη δουλειά της η Κατερίνα Καινούργιου. Πρώτος εγώ. Ας την αφήσουμε όμως να ζει το δράμα της όπως δικαιούται μέχρι να ξαναορθοποδήσει: Σαν ένας πληγωμένος άνθρωπος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA