Μενού
Θοδωρής Ζαγοράκης
Θοδωρής Ζαγοράκης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Τζορτζ Μάικλ Κόχαν στα 62 χρόνια που πορεύτηκε σε τούτο τον μάταιο κόσμο είχε πολλές ιδιότητες. Υπήρξε θεατρικός συγγραφέας, συνθέτης, στιχουργός, ηθοποιός, τραγουδιστής, χορευτής και θεατρικός παραγωγός. Όμως, ο πολυπράγμων Αμερικάνος για άλλο λόγο πέρασε στην... αιωνιότητα. 

Σε αυτόν αποδίδεται η περίφημη (και αθάνατη) φράση «Δεν με νοιάζει τι λες για μένα, αρκεί να λες κάτι για μένα και να γράφεις το όνομά μου σωστά». Εκατομμύρια κόσμος μετά τον Κόχαν, την επικαλέστηκε, την έγραψε, την είπε, την έκανε στάση ζωής σε όλες τις επόμενες δεκαετίες. 

Φυσικά, αυτό ισχύει και στις μέρες μας. Πόσες και πόσες φορές δεν την έχουμε ακούσει κι εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητά μας; Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μάλλον κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής είναι το πρόσωπο των ημερών, όσο αφορά τουλάχιστον την προεκλογική διαδρομή προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου

Από τη στιγμή που ο ΜVP του 2004 ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, όντας ακόμη τυπικά στο «ρόστερ της ΝΔ». Τουλάχιστον το... σώμα, καθώς η ψυχή είχε φύγει εδώ και πολύ καιρό. Από τότε άλλωστε που πήρε την απόφαση να περάσει τον... Ρουβίκωνα. 

Τα 24ωρα που ακολούθησαν μετά τις κυριακάτικες ανακοινώσεις, στα πολιτικά πάνελ των καναλιών όταν η κουβέντα φτάνει στον Θοδωρή Ζαγοράκη, υπάρχουν δύο ήδη ομιλητών. 

Οι «όψιμοι σύμμαχοί του» που προσπαθούν να υπερασπιστούν την επιλογή του και κυρίως να υπερασπιστούν την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη και οι «μέχρι χτες συνοδοιπόροι του» που τώρα τον πετούν στην... πυρά! Είναι προφανές πως κι από τις δύο πλευρές υπάρχει αμηχανία, αφού και οι δύο πλευρές έχουν επιχειρήματα, αλλά και τρωτά σημεία.

Από τη μία οι νέοι του «σύντροφοι» στο ΠΑΣΟΚ έχουν στο μυαλό τους πως ακόμη και την ώρα που ανακοινώθηκε στα... χαρτιά ήταν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.  Από την άλλη, αυτοί του κυβερνητικού μπλοκ πως να... κράξουν μια «μεταγραφή» όταν στο δικό τους κόμμα και την κυβέρνηση βρίσκεται η... μισή Χαριλάου Τρικούπη; 

Στη μέση βρίσκεται ο ίδιος ο Ζαγοράκης, που πάντως, προφανώς, μετά το αρχικό άγχος, πλέον ξέρει πώς να πορευτεί. 

Από τη στιγμή που πήρε μια δύσκολη απόφαση (την οποία και δικαιολόγησε με δήλωσή του), προφανώς γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά, το κόστος και πάει λέγοντας. 

Στο εξής μάλλον θα αδιαφορεί το τι θα λένε οι... πρώην φίλοι του, αλλά και όσοι «πράσινοι» δεν είδαν με καλό μάτι τον... πηγαιμό του στο ΠΑΣΟΚ, αφού έτσι παίζεται το παιχνίδι. Αυτό της απαξίωσης το ξέρει καλά κι από τα χρόνια που μεγαλούργησε μέσα στα γήπεδα. Σήμερα Θεός, αύριο άμπαλος...

Άρα για να παραφράσουμε και λίγο την περίφημη ρήση του Τζορτζ Μάικλ Κόχαν, για τον οποίο μιλήσαμε στον πρόλογο: «Δεν με νοιάζει τι λες για μένα, αρκεί... στο ψηφοδέλτιο να σταυρώσεις το όνομά μου σωστά». 

Κάτι που προφανώς ισχύει για όλους τους «Ζαγοράκηδες» αυτών των εκλογών. Όπως για παράδειγμα με την Εύη Χριστοφιλοπούλου που στο παρελθόν υπήρξε... πολέμια της ΝΔ ή και για τον Νίκο Παππά, που όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζονταν ως... σκληρός κομμουνιστής, αλλά τελικά είναι υποψήφιος με τον life style ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA