Μενού
doukas-geroulanos
Χάρης Δούκας - Παύλος Γερουλάνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο κύβος ερρίφθη! Όπως αναμενόταν άλλωστε μετά το ασφυκτικό πρέσινγκ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο άρχισε από την βραδιά των ευρωεκλογών. Πριν καν ανακοινωθούν πραγματικά αποτελέσματα, η κάρτα με τα exit polls ήταν αρκετή ώστε οι... δελφίνοι να εκδηλωθούν.

Έτσι πλέον στο ΠΑΣΟΚ βαδίζουν σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο. Αυτή τη φορά με ορίζοντα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (και στις 13 του ίδιου μήνα αν χρειαστεί) όπου θα στηθεί εσωκομματική κάλπη προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος. 

Θα είναι ο νυν Νίκος Ανδρουλάκης; Θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας; Θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος; Αυτές οι τρεις υποψηφιότητες είναι ήδη γνωστές και μένει τις επόμενες ημέρες να δουμε αν θα προκύψουν και νέα πρόσωπα που έχουν την φιλοδοξία να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ τη χρονιά που θα συμπληρώσει τα 50 χρόνιας ζωής στα κοινά. 

Τρεις μήνες έχουμε μπροστά μας για να μάθουμε ποια είναι η επόμενη μέρα στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και το βέβαιο είναι ότι πάμε σε εποχές... σκληρού ροκ. 

Αλλωστε όλες αυτές οι τρεις βδομάδες που ακολούθησαν των ευρωπαϊκών εκλογών, φανέρωσαν τις κόντρες εντός κόμματος, τις φιλοδοξίες που υπάρχουν από πολλά στελέχη του (με μεγάλη ή... μικρή ιστορία), τα προβλήματα που δεν επέτρεψαν να επιτευχθεί ο στόχος της δεύτερης θέσης που είχε τεθεί από την ηγεσία του. Εχουμε να δούμε και να διαβάσουμε πολλά το επόμενο τρίμηνο. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως από αυτή την διαδικασία δεν πρόκειται να υπάρξουν «νικητές και χαμένοι», αλλά κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο και να ορκιστεί σε αυτό. Ήδη έχουν ειπωθεί πολλά και θα ειπωθούν ακόμη περισσότερα όσο κυλάει ο καιρός. 

Πληγές θα ανοίξουν στα σίγουρα, όπως πάντα συμβαίνει στις εσωκομματικές διαδικασίες. Το ερώτημα είναι αν μετά την ολοκλήρωσή τους, αυτές οι πληγές θα κλείσουν ή θα μείνουν για πάντα ανοιχτές. 

Μένει να δούμε αν θα πάμε σε μια προεκλογική περίοδο όπου θα κυριαρχήσει το πρόγραμμα, οι θέσεις, η πολιτική ή θα κυριαρχήσει η προσωπική προβολή και η διάθεση για ξεκαθάρισμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA