Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Scripta manent έλεγαν οι Λατίνοι. Τα γραπτά μένουν, σε ελληνική μετάφραση. Στην γλώσσα των social media μπορούμε να το παραφράσουμε και ως «τα γραπτά σώζονται» έστω κι αν οι...συγγραφείς τους μπορούν να σβήσουν κάποιες πρώτες (βιαστικές) σκέψεις. 

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη όσον αφορά το... εξ Αμερικής μανιφέστο που έγραψε μέσα στα άγρια χαράματα και εν πολλοίς κάνει «ντου» στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ως υπονομευτή. Μπορεί στην πορεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θέλησε να... λειάνει τις γωνίες αποσύροντας κάποιες λέξεις, αλλά είπαμε: Scripta manent! 

Οι σχέσεις του νυν με τον πρώην είχαν «χαλάσει» από καιρό, αλλά τουλάχιστον και οι δύο πλευρές με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να κρατήσουν τα προσχήματα και τις ισορροπίες. Πλέον κι αυτό ανήκει στο παρελθόν. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αποφάσισε να... πάρει το όπλο του και να πυροβολήσει τον «ελέφαντα στο δωμάτιο». 

Όπου... ελέφαντας φυσικά ο πρώην Πρωθυπουργός, που είναι το σημείο αναφοράς για τους περισσότερους εντός (κι εκτός) κόμματος. Αυτός είναι και ο λόγος που τον κάλεσε εκ νέου να πάρει το τιμόνι στα χέρια του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί. 

Οι λόγοι προφανείς. Ο βασικός είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας τους τελευταίους μήνες φιλοτεχνεί ένα... οικουμενικό προφίλ και περιμένει την επιστροφή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής με ένα διαφορετικό «όχημα». Αν θα πετύχει τον στόχο του θα το δείξει το μέλλον. Ο άλλος λόγος είναι πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται όπως τον ξέραμε τουλάχιστον μέχρι πριν ένα χρόνο. 

Πρόκειται πλέον για ένα κόμμα πολυδιασπασμένο, προσωποκεντρικό, χωρίς ξεκάθαρη στόχευση, με τα... μαχαίρια να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα ανάμεσα σε «συντρόφους».

Το one man show του Κασσελάκη έχει προφανώς πιστούς, αλλά κυρίως έχει πολέμιους που είτε εγκαταλείπουν την «στέγη» της Κουμουνδούρου (βλέπε στελέχη Νέας Αριστεράς), είτε προσπαθούν να ρίξουν τον νυν πρόεδρο από την καρέκλα του κάνοντας ένα νέο restart.

To μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να αποφύγει μια ακόμη διάσπαση.

Το τί θα απομείνει μετά είναι ένα καλό ερώτημα. Απαντήσεις προσεχώς... 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA