Μενού
Κινητοποίηση αγροτών
Κινητοποίηση αγροτών | ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Οι εικόνες με τα παρατεταγμένα τρακτέρ σε κόμβους και εθνικές οδούς δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια. Πάντα ή σχεδόν πάντα, με κάθε χρωματικής απόχρωσης Κυβέρνηση υπάρχουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. 

Και τι δεν έχουμε δει στο παρελθόν... Μπλόκα με φόντο Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ψησταριές κατά μήκους του δρόμου, χυμένα γάλατα, πεταμένα καφάσια με φρούτα και λαχανικά, κόσμο και κοσμάκη πάνω σε τρακτέρ και αγροτικά.

Την Ελλάδα χωρισμένη στα δύο, στα τρία και πάει λέγοντας. Εικόνες γνώριμες σε όλους. Ένα τέτοιο σκηνικό στήνεται τις τελευταίες ημέρες και όσο περνάει ο χρόνος φαίνεται πως το «αγροτικό αντάρτικο» απέναντι στην κυβέρνηση φουντώνει ακόμη περισσότερο. 

Ένα... σεντόνι από αιτήματα, από πλευράς αγροτών, που δεν ικανοποιήθηκαν από τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την φορά με τις καταστροφές του Ντάνιελ να έχουν μπει για τα καλά στην εξίσωση, η κατάσταση των αγροτών στη Θεσσαλία είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Αν όχι όλα, τα περισσότερα από τα αιτήματά τους φαντάζουν δίκαια, έστω κι αν από την άλλη δεν υπάρχει το «λεφτόδεντρο» που ικανοποιεί τα πάντα. 

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση έχει βάλει φρένο σε επιπλέον... αιτήματα από αυτά που μπορεί και είναι σε θέση να ικανοποιήσει. Και κάπως έτσι όλα δείχνουν πως δεν θα αργήσει η στιγμή που τα τρακτέρ θα... παρκάρουν δίπλα από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Ήδη οι επικεφαλής των αγροτών έχουν προαναγγείλει την «κάθοδό τους» στην Αθήνα για παλλαϊκό συλλαλητήριο. Κάτι που, αν συμβεί, σημαίνει πως... χοντραίνει και το παιχνίδι.

 Άλλο είναι ένα συμβολικό κλείσιμο ενός δρόμου για 2-3 ώρες, άλλο είναι μια κινητοποίηση σε επαρχιακή οδό και άλλο το όλο... έμφραγμα (και οτιδήποτε άλλο) που θα προκύψει από μια παρουσία εκατοντάδων αγροτικών οχημάτων και μηχανημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το γιατί δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση. Η κυβέρνηση δεν αρνείται τον διάλογο, αλλά όλα αυτά τα θέλει χωρίς... τρακτέρ στους δρόμους. Από την άλλη οι αγρότες τονίζουν πως πλέον δεν μπορούν να κάνουν πίσω στα αιτήματά τους. 

Κι αυτή την φορά έχω την εντύπωση πως η κοινωνία είναι μαζί τους περισσότερο από ποτέ, αντικρίζοντας την ακρίβεια των αγροτικών προϊόντων σε ράφια σούπερ μάρκετ και λαϊκές. 

Δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση κι όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές γίνεται δυσκολότερη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA