Μενού
stefanos kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση της Κεντροαριστεράς | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Είναι μικρή η παρουσία του πάνω στην... σκηνή για να κριθεί πολιτικά ο Στέφανος Κασσελάκης. Ίσως στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές να συμβεί αυτό, ίσως και όχι... Το μόνο σίγουρο όμως που από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως έχει σε μεγάλες δόσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το χιούμορ και η διάθεση για χαβαλέ. Φυσικά και το επικοινωνιακό χάρισμα.

Ακόμη και όταν... συστήθηκε στο ευρύ κοινό στις εσωκομματικές του κόμματός του, εκείνο το «ψηφίστε με γιατί ξέρω καλύτερα αγγλικά από τον Μητσοτάκη» ήταν το πρώτο σημάδι ότι από χιούμορ πάμε καλά.

Οι έως τώρα κινήσεις του ίδιου και οι έως τώρα μετρήσεις των δημοσκόπων δείχνουν πως το πολιτικό του μέλλον μόνο ευοίωνο δεν είναι, ειδικά αν μετά τις κάλπες του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ, κατρακυλίσει κι' άλλο, αλλά σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν δείχνει να χάνει την καλή διάθεση.

Η... αναρρίχηση στα τρακτέρ, η τριήμερη στις Σπέτσες, το «Στε και Βάρα», καταμαρτυρούν το ένα μετά το άλλο του λόγου το αληθές. Τελευταία απόδειξη για το γεγονός ότι ο χαβαλές είναι ένα από τα ατού του Προέδρου είναι και η παρουσία του την περασμένη Τρίτη (13/02) στην... πολυθρύλητη σύναξη Χριστοδουλάκη- Αχτσιόγλου – Τεμπονέρα. Βασικά, ο τρόπος που επέλεξε για να παραβρεθεί.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες όλος ο ΣΥΡΙΖΑ... έβραζε με αυτή την εκδήλωση. Από τον πρόεδρο μέχρι τον... μπουφετζή της Κουμουνδούρου την ξόρκιζαν και την απαξίωναν με κάθε τρόπο. Μιλούσαν για τους «αποστάτες που δεν παρέδωσαν τις έδρες» φωτογραφίζοντας την Έφη Αχτσιόγλου, μιλούσαν για το ΠΑΣΟΚ που είναι σε... καθεστώς ομηρίας φωτογραφίζοντας τον Μανώλη Χριστοδουλάκη κι φυσικά για την «κρυφή ατζέντα και την εσωκομματική αντιπολίτευση» φωτογραφίζοντας τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ο ίδιος ο Κασσελάκης έβγαζε εκνευρισμό για την... περπατησιά του συντρόφου του στο κόμμα. Τελικά αδιαμεσολάβητα (όπως του αρέσει να λέει) και χωρίς να ξέρει το παραμικρό κανείς συνεργάτη του έκανε... το ντου στο θέατρο και έκλεψε την παράσταση με τα αθλητικά παπούτσια και το κολλητό μαύρο t-shirt.

Οι αναγνώσεις της εμφάνισης Κασσελάκη

Προσοχή «το έκλεψε την παράσταση» δεν είναι πάντα φράση που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάτι θετικό. Αυτό το... μπάσιμο Κασσελάκη στην εκδήλωση που διοργάνωση η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει πολλές αναγνώσεις.

Η εύκολη είναι πως «ο Πρόεδρος πήγε εκεί, καπέλωσε τους πάντες και κανείς δεν κατάλαβε τι ειπώθηκε». Η άλλη είναι πως «κέρδισε πόντους γιατί δείχνει πως είναι παρών στην κουβέντα για την επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά» σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ που ούτε καν ασχολήθηκαν με τα όσα έγιναν στο θέατρο «Αλφα».

Υπάρχει όμως και η τρίτη ανάγνωση που λέει πως «ο Στέφανος Κασσελάκης τελικά σύρθηκε σε κάτι που ο ίδιος απαξίωνε μερικές ώρες πριν». Ενιωσε δηλαδή τον φόβο πως τα γεγονότα τον ξεπερνάνε και πως δεν φαίνεται να παίζει και κάποιο σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Ένιωσε πως εντός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο (ίσως) κρυφούς αντιπάλους, αλλά και φανερό. Φανερότατο.

Γι' αυτό άλλωστε χαρακτήρισε και τον Διονύση Τεμπονέρα ως «εκπρόσωπό του» σε μια προφανή διάθεση να τον υποβαθμίσει θεσμικά.

Κάνοντας ταμείο είναι ξεκάθαρο πως αν το πλάνο του Στέφανου Κασσελάκη με την παρουσία του στην εκδήλωση ήταν να κάνει χαβαλέ το πέτυχε και με το παραπάνω. Φωτογραφήθηκε, είπε τα αστεία του, γιουχαϊστηκε, χειροκροτήθηκε και η ζωή συνεχίζεται. Αν είχε οποιοδήποτε άλλο πλάνο στο μυαλό, είναι βέβαιο πως δεν το πέτυχε. Όμως κι έτσι η ζωή συνεχίζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA