Μενού
toliopoylos
Ο Βασίλης Τολιόπουλος στην αγκαλιά του Λευτέρη Μποχωρίδη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το hype που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο μπασκετικός Άρης το τελευταίο δίμηνο είναι εντυπωσιακό. Μία ομάδα που στην αρχή της σεζόν έμοιαζε συγκεκριμένων δυνατοτήτων και με ξεκάθαρο ταβάνι, έχει βαλθεί μέσα στο 2024 να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να φέρει και πάλι στο μπάσκετ λίγο από την αύρα, αν όχι των 80s, σίγουρα των late 00s όταν και είχε επιστρέψει στο προσκήνιο, συμμετέχοντας και στην Ευρωλίγκα.

Η φετινή ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει τη συνολική συμπάθεια των φιλάθλων, να είναι ζωντανή σε όλους τους στόχους της αλλά το σημαντικότερο, μπορεί να δημιουργεί «ήρωες»! Και όπου «ήρωες» η απάντηση είναι απλή. Βασίλης Τολιόπουλος!

«Ήμουν πολύ πιεσμένος σε όλο το ματς. Δώσαμε την ψυχή μας, έδωσα την ψυχή μου» έλεγε ο ίδιος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα δάκρυα μετά από το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Λίγη ώρα νωρίτερα ο ίδιος είχε υπογράψει την τεράστια ανατροπή και εν τέλει τη νίκη - πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του θεσμού, σημειώνοντας 17 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Εμφάνιση και αντιδράσεις που μπορούν να φέρουν και πάλι τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, όσο... ρομαντικό και αν ακούγεται.

Οι Πέμπτες με τους άδειους δρόμους, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης, ο Ιωαννίδης κοκ θα παραμείνουν ανάμνηση και δεν πρόκειται για να επιστρέψουν. Όχι μόνο για τον Άρη, αλλά συνολικά για το μπάσκετ. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Κάθε εποχή όμως χρειάζεται το δικό της σημείο αναφοράς. Και Άρης το έχει βρει. Το... εξέθρεψε πέρυσι και φέτος απολαμβάνει τους καρπούς. 

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Άρης μετρά διαδοχικές και πολύ σημαντικές νίκες. Είναι στην τετράδα του πρωταθλήματος, είναι στα νοκ άουτ του EuroCup και πλέον είναι και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Και όμως καμία από αυτές δεν είναι η πραγματική επιτυχία του Άρη. Το μεγαλύτερο παράσημό του είναι το κατάμεστο, κάθε εβδομάδα, Αλεξάνδρειο. Οι φίλοι του Άρη έχουν τη φήμη του «μπασκετικού λαού» και φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν. Σίγουρα το κλίμα αυτό το έχουν θρέψει και οι επιτυχίες. Αλλά στην τελική, όλα είναι αλυσίδα.

Ο Τολιόπουλος και η ταύτιση του κόσμου

Και πάμε τώρα, στο πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Τον άνθρωπο που έψαχναν για χρόνια οι φίλοι της ομάδας ώστε να ταυτιστούν, να μπορέσουν να ακουμπήσουν πάνω τους τη νοσταλγία, το σήμερα, αλλά και την ελπίδα για αύριο. 

Το γράφουμε και στον τίτλο. Ο Τολιόπουλος δεν θα γίνει ποτέ Γκάλης (όπως και κανείς άλλος αθλητής). Μπορεί όμως να κάνει τους φιλάθλους να ασχοληθούν και πάλι με το μπάσκετ, να τον μνημονεύσουν και πάλι και να οδηγήσει τον ίδιο τον «Νικ» και πάλι στο Αλεξάνδρειο...

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι πλέον 27 ετών. Άρχισε την καριέρα του στο πλέον φημισμένο φυτώριο της χώρας, στις ακαδημίες του Πανιωνίου και από την αρχή έμοιαζε ένα από τα μεγαλύτερα prospect της γενιάς του. Σουτέρ (κανονικός), σκόρερ, μπασκετικός «τσόγλανος». Στοιχεία που μπορούν να σου ανοίξουν την πόρτα για μια καλή καριέρα, αρκεί βέβαια να τα δουλέψεις. Έκανε το «αγροτικό» του και πριν κλείσει τα 20 χρόνια του βρέθηκε στον Ολυμπιακό και στα τρία και κάτι χρόνια που έμεινε στο ΣΕΦ επιβεβαιώθηκε πως αν δεν είσαι έτοιμος παίκτης δεν επιβιώνεις σε τόσο μεγάλα κλαμπ. Βρέθηκε, δε, και στο μάτι του κυκλώνα καθώς δημοσιεύματα (τα οποία ο ίδιος διέψευσε και ποτέ δεν αποδείχθηκαν) τον συνέδεσαν με σοβαρό εσωτερικό θέμα που παραλίγο να «διαλύσει» τα αποδυτήρια της ομάδας.

Επαιξε στην ΑΕΚ, έπαιξε στον ΠΑΟΚ, πήγε στο εξωτερικό. Αλλά το λιμάνι του φαίνεται πως το βρήκε στον Άρη. Με τον κόουτς Καστρίτη πήρε πέρυσι τον ρόλο του ηγέτη και φέτος συμπεριφέρεται αποκλειστικά έτσι. Οι εμφανίσεις του τον έφεραν και πάλι στην Εθνική ομάδα και δεν είναι υπερβολή πως αυτή τη στιγμή μοιάζει ως ο πιο αξιόπιστος Έλληνας γκαρντ και ίσως ο μοναδικός που... βάζει την μπάλα στο καλάθι.

ΥΓ: Πριν ο Άρης αρχίζει να ονειρεύεται τα τέλη της δεκαετία του 1980, θα πρέπει να έχει το βλέμμα του στη διετία του 2006-2008. Τόσο για τις επιτυχίες που είχε, όσο και για τα όσα θα πρέπει να προσέξει για να μην περιμένει και πάλι μια 15ετία για να ανασάνει...

ΥΓ1: Η ανάρτηση του Λευτέρη Αρβανίτη μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού είναι η καλύτερη απάντηση για το μέλλον αυτή της ομάδας...

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA