Μενού
Από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ
Παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

To βράδυ της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε και επίσημα το δικό του Ευρωψηφοδέλτιο με φόντο τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Τα περισσότερα ονόματα ήταν λίγο έως πολύ γνωστά μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. 

Όμως ο Πρόεδρος Κασσελάκης στην εκδήλωση παρουσίασε και τα 5 πρόσωπα που δεν βγήκαν από κάλπες, αλλά ήταν οι δικές του επιλογές. Eνα από αυτά, υψηλού συμβολισμού, με αναφορές στον αγώνα κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών και άλλα τέσσερα με εξαιρετικά και «βαριά» βιογραφικά. Επιλογές δηλαδή σημαντικές για όποιον έχει αποφασίσει στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ε, λοιπόν πέρα από το τυπικό της είδησης για τα νέα πρόσωπα και τα βιογραφικά τους είδατε κάπου αλλού μια μεγαλύτερη ανάλυση; Ρητορική είναι η ερώτηση και ΟΧΙ είναι η απάντηση. Αντίθετα ολημερίς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είναι ο Παπανώτας, η Μπεκατώρου, η αποπομπή του πρώτου, οι δηλώσεις της δεύτερης και πάει λέγοντας...

Ο «για μερικές μέρες» υποψήφιος Ευρωβουλευτής έχει πάρει με την σειρά τα κανάλια και πλέον τα χώνει για τα καλά στον Πρόεδρο, τον οποίο μέχρι χθες στήριζε με... νύχια και με δόντια. Μέχρι και για το αν διάφοροι συνυποψήφιοι... ψηφίστηκαν υπάρχει αμφισβήτηση. 

Και γενικά τα πάντα τις τελευταίες ημέρες περιστρέφονται γύρω από αυτό στον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ». Προφανώς και οι παραδοσιακοί του κόμματος δεν τρίβουν και τα χέρια τους από ικανοποίηση από την μετάλλαξη αυτή. Δεν νομίζω να θεωρούν πως το μεγάλο πρόβλημα του κόμματός τους είναι πως κόπηκε... ο σύντροφος Παπανώτας από το ψηφοδέλτιο. 

Κι όμως στην ημερήσια διάταξη αυτό κυριαρχεί. Θέσεις, προτάσεις, πρόγραμμα ενόψει των εκλογών έχει πάει... περίπατο. Όλα τα καταπίνει η μόδα του lifestyle. Σ' αυτό την ευθύνη δεν την έχει κανείς άλλος ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μερίδιο, από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτός αποφάσισε να αλλάξει την... ταυτότητα του κόμματός του και να πορευτεί με όρους lifestyle, οπότε είναι αυτός που θα δεχθεί και τη μεγαλύτερη κριτική, τώρα που το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει με τους... καυγάδες από τα λαμπερά πρόσωπα που είναι και δεν είναι στο ψηφοδέλτιο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA